ΔΙΕΘΝΕΣ
17/08/2021 09:56 EEST

Μπομπ Ντίλαν: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου κοριτσιού το 1965

Τι αναφέρεται στην αγωγή, τι ζητά η ενάγουσα.

Stanley Bielecki/ASP via Getty Images
Ο Μπομπ Ντίλαν το 1965 σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο (Photo by Stanley Bielecki/ASP/Getty Images)

Ο Μπομπ Ντίλαν βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς σύμφωνα με αγωγή που κατατέθηκε στις 13 Αυγούστου, ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας τραγουδοποιός, έδωσε ναρκωτικά και αλκοόλ σε ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, το οποίο στη συνέχεια κακοποίησε σεξουαλικά το 1965.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Ντίλαν «έγινε φίλος και δημιούργησε συναισθηματική σχέση με την ενάγουσα», η οποία κατονομάζεται στα έγγραφα του ανώτατου δικαστηρίου του Μανχάταν ως «JC», την οποία και «εκμεταλλεύθηκε» για περισσότερο από έξι εβδομάδες, το διάστημα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου 1965.

Η αγωγή, που κατατέθηκε εκ μέρους της JC, μίας γυναίκας ηλικίας σήμερα 68 ετών η οποία ζει στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν, ο οποίος τότε ήταν 23 ή 24 ετών, «εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως μουσικός για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της JC και να αποκτήσει τον έλεγχο της με σκοπό να την κακοποιήσει σεξουαλικά».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο Ντίλαν έχτισε μια «σχέση» με την JC προκειμένου να «ρίξει τις αναστολές της με σκοπό τη σεξουαλική κακοποίηση», δίνοντας της ναρκωτικά και αλκοόλ και απειλώντας την με σωματική βία, γεγονός που της προκάλεσε συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα που την ακολουθούν μέχρι σήμερα».

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι ο Ντίλαν, κατά κόσμο Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, κακοποίησε την ενάγουσα πολλές φορές, ενώ κάποια περιστατικά συνέβησαν στο φημισμένο ξενοδοχείο Τσέλσι στο Μανχάταν. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι συναισθηματικές επιπτώσεις της κακοποίησης στην JC περιελάμβαναν κατάθλιψη, αίσθημα ταπείνωσης και άγχος που «έχουν μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα, προκαλώντας δυσκολίες στην ενάγουσα όσον αφορά την καθημερινότητα της».

Η JC ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση και δίκη παρουσία ενόρκων για τις κατηγορίες της επίθεσης, βίας,παράνομης κράτησης και πρόκλησης συναισθηματικής δυσφορίας, τα επακόλουθα της οποίας την οδήγησαν να αναζητήσει ιατρική περίθαλψη σε πολλές περιπτώσεις.

Εκπρόσωπος του 80χρονου σήμερα Μπομπ Ντίλαν, δήλωσε στον Guardian τη Δευτέρα 16 Αυγούστου ότι «ο ισχυρισμόςτης γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα αντικρουστεί με σθένος».

Με πληροφορίες από Guardian