ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/08/2018 16:08 EEST | Updated 04/08/2018 19:27 EEST

Έξαλλοι στην αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Πολάκη για τους νεκρούς στις φωτιές που «θολώνουν την εικόνα»

Όταν το «θολώνει» έγινε «μαυρίζει» στο ΑΠΕ

George Vitsaras / SOOC

Την οργή της αντιπολίτευσης προκάλεσε η συνέντευξη του Παύλου Πολάκη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

«Αποτελεσματικά λειτούργησε το σύνολο των μηχανισμών του κράτους, όσο και αν ο τελικός αριθμός των θυμάτων «θολώνει» την εικόνα», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως «ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς».

Αναλυτικά αναφέρει: «Η ύβρις του κ. Πολάκη ότι οι νεκροί στο Μάτι «θολώνουν την εικόνα» των επιδόσεων της Κυβέρνησης, επιβεβαιώνει τον κυνισμό που διατρέχει την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την επιχείρηση συγκάλυψης που βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Ο κ. Πολάκης έπρεπε να είχε αποπεμφθεί χθες, γιατί δεν νοείται άνθρωπος να προσβάλει νεκρούς. Όμως είναι εκεί για να στηρίζει και να εκτελεί οδηγίες του Πρωθυπουργού. Άλλωστε, οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε: «Η συνέντευξη του κ. Πολάκη με αυτό που αναφέρεται και δεν τολμούμε να το επαναλάβουμε, είναι ντροπιαστική δεν μπορεί να στέκεται αυτός ο άνθρωπος ως Υπουργός Υγείας όταν βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Αυτά είναι αντιλήψεις μιας πολύ σκληρής προπαγάνδας ενός ανθρώπου που δεν θα έπρεπε να είναι μέλος οποιασδήποτε κυβέρνησης».

Όταν το «θολώνει» έγινε «μαυρίζει» στο ΑΠΕ

Λίγο αργότερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, διόρθωσε το «θολώνει» σε «μαυρίζει».

Να σημειωθεί όμως ότι αυτό δεν έγινε στη συνδρομητική σελίδα, όπου παρέμενε η συνέντευξη Πολάκη που είχε ανέβει από το πρωί και περιελάμβανε το «θολώνει» ενώ μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε εκδοθεί ορθή επανάληψη.

-