Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ: Μικρότερος αριθμός ατόμων ανά τετραγωνικό

Τι θα γίνει με την είσοδο των ανεμβολίαστων.
|
Eurokinissi

Tο υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, την επιστροφή στα σούπερ μάρκετ του μέτρου των περιορισμένων πελατών λόγω κορονοϊού, με ένα άτομο ανά 9 τετραγωνικά μέτρα από ένα άτομο ανά δύο τ.μ. που ισχύει σήμερα.

Προς το παρόν, πάντως, φαίνεται να απομακρύνεται το σενάριο της εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών με rapid test. «Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Yπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά» είχε σχολιάσει νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι θα υπήρχε και πρόβλημα με ουρές που θα δημιουργούνταν σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Eurokinissi

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, Μάριος Θεμιστοκλέους, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ελλάδα, μετά την πάροδο εξάμηνου ή οκτάμηνου. Όπως ανέφερε η συζήτηση έχει ανοίξει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ήδη στην Γαλλία έγινε υποχρεωτική η τρίτη δόση για τους άνω των 65 ετών.

Πηγή: ΕΡΤ