Νέα Ζηλανδία: Έκανε αγωγή στον σύντροφό της επειδή δεν την πήγε στο αεροδρόμιο-Ιδού η δικαστική απόφαση

Εξαιτίας, λεέι, έχασε την πτήση και την συναυλία στην οποία θα πήγαινε με φίλους. Κάνει λόγο για "προφορικό συμβόλαιο" να τη πάει στο αεροδρόμιο και να της κρατήσει τα σκυλιά.
Ζευγάρι που τσακώνεται έντονα (φωτογραφία αρχείου)
Ζευγάρι που τσακώνεται έντονα (φωτογραφία αρχείου)
skynesher via Getty Images

Δικαστικά κινήθηκε σε βάρος του συντρόφου της μια Νεοζηλανδή επειδή αθέτησε την υπόσχεση που της είχε δώσει να την πάει στο αεροδρόμιο. Όπως υποστηρίζει, η αθέτηση της υπόσχεσής του, είχε ως συνέπεια να χάσει την πτήση της και να μην μπορέσει να παρακολουθήσει την συναυλία για την οποία είχε αγοράσει εισιτήρια, και θα παρακολουθούσε με φίλους της.

Στην αγωγή που κατέθεσε η C.L., κατηγορεί τον σύντροφό της ότι παραβίασε το ”προφορικό συμβόλαιο” που είχαν συνάψει βάσει του οποίου εκείνος είχε δεσμευτεί να την πάει στο αεροδρόμιο, να μείνει στο σπίτι της και να προσέχει τα σκυλιά της.

Σύμφωνα με το νομικό έγγραφο, ο Η.G., όπως ισχυρίζεται η γυναίκα, έπρεπε να την παραλάβει από το σπίτι της και να την πάει στο αεροδρόμιο μεταξύ 10:00 και 10:15 π.μ.

Αλλά δεν το έκανε, όπως ισχυρίζεται.

Ως αποτέλεσμα, η CL υποστηρίζει πως έχασε την πτήση της και έπρεπε να πληρώσει για πρόσθετα έξοδα, συμπεριλαμβανομένου του ταξιδιού την επόμενη μέρα και να αλλάξει τα σχέδια της για την φύλαξη των σκύλων της.

Στο νομικό έγγραφο περιγράφει όλη την ”ταλαιπωρία” που υπέστη και αναφέρεται αναλυτικά στις δαπάνες που έκανε, συμπεριλαμβανομένης αυτής για την μεταφορά της στο αεροδρόμιο.

Το ζευγάρι, πριν την διαμάχη, ήταν σε σχέση επί 6,5 χρονια, όπως γράφει το BBC.

Το δικαστήριο εξέτασε εάν ο εναγόμενος είχε όντως συνάψει συμβόλαιο για να πάει την γυναίκα στο αεροδρόμιο και να φροντίσει τα σκυλιά της αλλά και εάν είχε συνάψει συμβόλαιο στο οποίο εκείνος είχε αναλάβει να επιβαρυνθεί με τα έξοδα για ένα ξεχωριστό ταξίδι με το πλοίο για να επισκεφτεί τους γιους της γυναίκας.

Η C.L. υποστηρίζει πως πλήρωσε τους δικούς της ναύλους και τους ναύλους του συντρόφου της και τώρα επιθυμούσε της επιστραφεί το κόστος του εισιτηρίου του.

Πώς ”απάντησε σε όλα αυτά το δικαστήριο

To αρμόδιο δικαστήριο, που εξετάζει υποθέσεις αγωγών για αξιώσεις που δεν ξεπερνούν τις 17.198 ευρώ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι για να είναι εκτελεστή μια συμφωνία, ”πρέπει να υπάρχει πρόθεση δημιουργίας νομικά δεσμευτικής σχέσης”. Αυτό δεν ισχύει όμως για τους CL και την HG.

″Οι εταίροι, οι φίλοι και οι συνάδελφοι προχωρούν σε κοινωνικές ρυθμίσεις, αλλά είναι απίθανο να μπορούν να επιβληθούν νομικά εκτός εάν τα μέρη προβούν σε κάποια πράξη που αποδεικνύει την πρόθεση ότι θα δεσμευτούν από τις υποσχέσεις τους”, αναφέρει η απόφαση.

″Όταν οι φίλοι αποτυγχάνουν να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, το άλλο άτομο μπορεί να υποστεί μια οικονομική συνέπεια, αλλά μπορεί να μην μπορεί να αποζημιωθεί για αυτήν”.

Επισημαίνεται επίσης ότι ″οι υποσχέσεις ως κανονικό πάρε-δώσε σε μια στενή σχέση” δεν είναι συμβόλαιο. ”Διαπιστώνεται πως τα δύο μέρη έκαναν τη συμφωνία τους στο πλαίσιο της φιλίας τους, η CL δεν απέδειξε ότι δικαιούται αυτά που ζητά. Η αξίωσή της απορρίπτεται”.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη τον Μάρτιο, αλλά δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες.

Δημοφιλή