Νέες ταυτότητες: Συλλαλητήρια κόντρα στο «χάραγμα 666», μοναχός - τράπερ και Αρχάγγελος Μιχαήλ

Ο Άγιος Παϊσιος και η «Ομολογία Πίστεως» στο Facebook που καλεί σε αντίσταση «στο χάραγμα του Αντίχριστου», αποκηρύσσοντας διαβατήρια, εμβόλια, ΑΦΜ, κάρτες και διόδια...
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρία ενάντια στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, Κυριακή 13/5/2018. (EUROKINISSI)
Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρία ενάντια στην έκδοση νέων ταυτοτήτων, Κυριακή 13/5/2018. (EUROKINISSI)
Eurokinissi

Μία σελίδα στο Facebook υπό τον τίτλο «Ομολογία Πίστεως» και ένας μοναχός (αναφέρεται ως «Μοναχός Φώτιος» αλλά δεν προσδιορίζεται αν και πού ασκεί μοναστικά καθήκοντα) που επιδίδεται σε κήρυγμα χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα το όνομά του, εμφανίζονται σε επίπεδο μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως «εμπροσθοφυλακή» σε ένα εν δυνάμει κίνημα που κάποιοι υποκινούν με αφορμή την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

.
.
HuffPost Greece

Ουρές σε αστυνομικά τμήματα και παρέμβαση Οικονόμου μετά το «κήρυγμα» με στόχο τις ταυτότητες

Την ίδια ώρα, καταγράφονται σε διαφορετικές περιοχές περιστατικά μαζικής προσέλευσης σε αστυνομικά τμήματα από πολίτες που παρακινούνται να αντικαταστήσουν άμεσα τις ταυτότητές τους, βγάζοντας «παλιά ταυτότητα» προκειμένου να αποφύγουν το...«τσιπάκι».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ουρές σχηματίζονται αξημέρωτα(!) και οι πολίτες που έχουν πράγματι ανάγκη να εκδώσουν νέα ταυτότητα δεν τα καταφέρνουν, επειδή βρίσκουν μπροστά τους δεκάδες άλλους. Υπάρχουν ακόμα και αναφορές για ορισμένους που ψάλλουν(!) περιμένοντας στην ουρά...

Προ αυτής της εικόνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, παρενέβη δημόσια (Κυριακή στον ΣΚΑΪ) δηλώνοντας:

«Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ...Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακικνδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο».

Στη συνέχεια, απαντώντας στην ερώτηση αν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες αφού ξεκινήσει η έκδοση των νέων, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία, την οποία «θα δούμε πώς θα συγχρονίσουμε με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για την χρήση των νέων ταυτοτήτων».

Αφίσα που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες διαδικτυακά αλλά μπορεί να δείτε και σε κολώνες στους δρόμους της Αθήνας.
Αφίσα που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες διαδικτυακά αλλά μπορεί να δείτε και σε κολώνες στους δρόμους της Αθήνας.
Huffpost Greece

Εναντίον των πάντων για τα πάντα

Στη ρητορική που αναπτύσσουν μέσα από βίντεο και αφίσες οι διοργανωτές και υποστηρικτές των συλλαλητηρίων που προετοιμάζουν για τις 3 και 10 Σεπτεμβρίου, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, οι ισχυρίζονται ότι οι νέες ταυτότητες θα έχουν...μικροτσίπ - κάτι που δεν προκύπτει από πουθενά.

Σε μία ομιχλώδη θεωρία, προσθέτουν αναφορές σε «χάραγμα 666», κατακρίνουν ως μέγα αμάρτημα των εμβολιασμό για τον κορονοϊό, υποστηρίζουν ότι οι νέες ταυτότητες προβλέπουν ιριδοσκόπηση, παλμοσκόπηση και δακτυλοσκόπηση (λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων) με τα οποία διαφωνούν, ενώ σε άλλες αναφορές στρέφονται γενικώς κατά του πολιτικού συστήματος και της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος, καθώς και της συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

«Έφιππος» σε δίκυκλο μοναχός αρνείται να πληρώσει διόδια

Σε μία άλλη ασυνήθιστη προτροπή, ο φερόμενος ως «Μοναχός Φώτιος» εμφανίζεται στο βίντεο (παραπάνω) να αρνείται να πληρώσει στα διόδια, απειλώντας με κλωτσιές τους υπαλλήλους εκεί και προτρέποντας τον οδηγό του δικύκλου στο οποίο ο ίδιος επιβαίνει χωρίς να φορά κράνος (ο οδηγός φοράει) να σηκώσει τη μπάρα για να μην την σπάσει ο «οργισμένος μοναχός».

Δήθεν «προφητεία» από τον Παϊσιο και βίντεοκλιπ με σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Η υποψία ότι πίσω από την απόπειρα να διαμορφωθεί «κίνημα» κόντρα στις νέες ταυτότητες κινούνται παρασκηνιακά παρα-εκκλησιαστικοί κύκλοι με άγνωστα κίνητρα, ενισχύεται από το γεγονός ότι στις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικαλούνται συστηματικά μία δήθεν «προφητεία» του Αγίου Παϊσίου, περί τρίτου παγκοσμίου πολέμου όταν εξαγγελθεί αλλαγή των ταυτοτήτων.

Η «προφητεία» χωράει όμως περισσότερες (αυθαίρετες) ερμηνείες, καθώς η απειλή περί νέου παγκοσμίου πολέμου έχει εικονογραφηθεί σε βίντεοκλιπ (βλέπε ακριβώς παραπάνω), όπου συνδυάζονται εικόνες (κωμικές σε μεγάλο βαθμό) από κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Σε άλλο βίντεο (παρακάτω) ο «Μοναχός Φώτιος» απευθύνει κάλεσμα ειδικότερα στους Μανιάτες, να «χύσουν το αίμα» τους για να αποτρέψουν το «χάραγμα» μέσω της ταυτότητας, ενώ ακολουθεί μουσικό βιντεοκλίπ με μουσική τραπ(!), αφού στη θεωρία του χωράνε τα πάντα προκειμένου να προσελκύσει αφελές ακροατήριο...

Δημοφιλή