Νέο περιστατικό με τον Μπάιντεν να «παγώνει» - Τον επανέφερε η Μελόνι (Βίντεο)

Αυξάνονται τα περιστατικά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να τα χάνει. Στις 27 Ιουνίου το ντιμπέιτ με τον Τραμπ και οι ψηφοφόροι έχουν αμφιβολίες εάν θα τα καταφέρει.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο των G7 στην Ιταλία
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη σύνοδο των G7 στην Ιταλία
Anadolu via Getty Images

Η κατάσταση της υγείας και της πνευματικής διαύγειας του Αμερικανού προέδρου απασχολεί όλο και πιο συχνά καθώς αυξάνονται τα περιστατικά όπου φαίνεται να χάνει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου όταν στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Πούλια της Ιταλίας φάνηκε να απομακρύνεται από τους παγκόσμιους ηγέτες, να χάνει την επαφή με το περιβάλλον του και να τον επαναφέρει στην ομάδα η Τζόρτζια Μελόνι, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπό τα σαστισμένα βλέμματα του Μακρόν και της φον ντερ Λάιεν.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που επικαλείται η εφημερίδα The Telegraph ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να κάνει περισσότερες γκάφες από τον Ντόναλντ Τραμπ στο ζωντανό τηλεοπτικό ντιμπέιτ που θα λάβει χώρα αυτό τον μήνα.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες ψηφοφόρους δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ψυχική κατάσταση του Αμερικανού προέδρος και πιστεύουν ότι ο 81 ετών Μπάιντεν κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου, θα ξεχάσει πού βρίσκεται, ενώ το 40% εκτιμά ότι θα έχει πρόβλημα να σταθεί όρθιος στην εκδήλωση της 27ης Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων JL Partners διαπίστωσε ότι το 49% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο 81χρονος κ. Μπάιντεν είναι πιθανό να ξεχάσει πού βρίσκεται, το 41% πιστεύει ότι θα φύγει με λάθος τρόπο από τη σκηνή του ντιμπέιτ και το 40% πιστεύει ότι θα δυσκολευτεί να σταθεί όρθιος.

Το ζήτημα της ηλικίας του κ. Μπάιντεν απασχόλησε και πάλι αυτή την εβδομάδα, αφού βιντεοσκοπήθηκε να «παγώνει» κατά τη διάρκεια μιας γιορτής στον Λευκό Οίκο, ενώ άλλοι χόρευαν γύρω του.

Όσον αφορά το ντιμπέιτ, θα διεξαχθεί στην Ατλάντα, θα είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπάιντεν και ο Τραμπ θα βρεθούν αντιμέτωποι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Μπάιντεν συμφώνησε να συμμετάσχει στην εκδήλωση υπό τον όρο ότι δεν θα υπάρχει ζωντανό ακροατήριο στο στούντιο και ότι το CNN θα χρησιμοποιεί μικρόφωνα που θα κλείνουν αυτόματα όταν ολοκληρωθεί ο χρόνος του κάθε υποψηφίου.

Σε ξεχωριστή έρευνα της ίδιας εταιρείας δημοσκοπήσεων διαπιστώθηκε ότι η λέξη που οι ψηφοφόροι συνδέουν περισσότερο με τον κ. Μπάιντεν είναι ”γέρος”, ενώ ο Τραμπ συνδέεται περισσότερο με τη λέξη ”εγκληματίας”.

Άλλες δημοφιλείς λέξεις για τον κ. Μπάιντεν ήταν ”ανίκανος”, ”γεροντικός” και ”κακός”. Για τον Τραμπ, άλλες ήταν οι λέξεις ”κακός”, ”έξυπνος” και ”Αμερικανός”.

Ο κ. Μπάιντεν έχει επανειλημμένα αρνηθεί τους ισχυρισμούς ότι είναι πολύ μεγάλος για να διεκδικήσει για δεύτερη φορά την προεδρία. Συχνά αστειεύεται με την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την ηλικία του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Πηγή: The Telegraph

Δημοφιλή