Νεπάλ: Βρέθηκαν τα πτώματα των 20 από τους 22 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της Tara Air

Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι δύο.
|
via AP

Ακόμα έξι σοροί εντοπίστηκαν - μετά τις πρώτες δεκατέσσερις - στο κουφάρι επιβατικού αεροσκάφους που συνετρίβη στην πλαγιά βουνού στο Νεπάλ με 22 επιβαίνοντες, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας.

«Ο καιρός είναι άσχημος, μολαταύτα μπορέσαμε να στείλουμε ομάδα στον τόπο της συντριβής», όμως έκτοτε «δεν έχει καταστεί δυνατή καμία άλλη πτήση» ελικοπτέρου των μονάδων έρευνας και διάσωσης, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντίο Τσάντρα Λαλ Καρν. Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι εντοπίστηκαν μέχρι στιγμής είκοσι πτώματα, γεγονός που ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες να βρεθεί επιζών από το αεροπορικό δυστύχημα.

Στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, Κατμαντού, συγγενείς των επιβαινόντων στη μοιραία πτήση περιμένουν την ταυτοποίηση των θυμάτων. Το αεροσκάφος πετούσε με τουρίστες και συνετρίβη κοντά στα σύνορα με την Κίνα και στην έβδομη υψηλότερη κορυφή του κόσμου.

via Associated Press

Στο αεροσκάφος της Tara Air επέβαιναν 19 επιβάτες, ανάμεσά τους τέσσερις υπήκοοι Ινδίας και δύο υπήκοοι Γερμανίας, και τριμελές πλήρωμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ