ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/05/2018 11:06 EEST

«Νίκο»: Ο δραπέτης του Πειραιά που δεν δίστασε να σφάξει παιδί 2,5 ετών

EUROKINISSI

Ο ισοβίτης Χ. Τ., γνωστός και ως «Νίκο», ένας από τους πιο γνωστούς κακοποιούς της αλβανικής μαφίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας απ’ τους δύο σκληρούς ποινικούς που απέδρασαν την Τετάρτη από κλούβα της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας 35χρονου ομοεθνή και του μόλις 28 μηνών γιου του στις 29 Νοεμβρίου 2011, κοντά στον ποταμό Πάμισο στη Μεσσηνία. Τότε ο πατέρας, κατ’ εντολή «αρχινονού», πέφτει νεκρός από βόλια κυνηγητικού όπλου, ενώ το μόλις 2,5 ετών αγόρι σφαγιάζεται για να μην υπάρχει κανένας μάρτυρας του στυγερού εγκλήματος.

Στον ίδιο Αλβανό εκτελεστή αποδόθηκε η απόπειρα δολοφονίας, στις 6 Μαρτίου 2009 στη Νέα Φιλαδέλφεια, του πρώην συζύγου της γυναίκας του αρχηγού της μεσσηνιακής μαφίας. Τότε, ο «Νίκο» είχε πυροβολήσει δύο φορές στο κεφάλι και μία φορά στο στήθος, με το θύμα του τελικά να επιζεί μετά από διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις. Και πάλι -σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη- είχε λειτουργεί κατ’ εντολή του ίδιου «αρχινονού».

Η δολοφονία του πορτιέρη και η σύλληψη από την ΕΚΑΜ

Οι Αρχές εξετάζουν ακόμη τυχόν εμπλοκή του «Νίκο», στη δολοφονία 29χρονου, που εργαζόταν ως πορτιέρης σε κέντρο διασκέδασης της Καλαμάτας, στις 11 Νοεμβρίου 2008 στη Μικρομάνη. Ο δράστης είχε πυροβολήσει τέσσερις φορές εναντίον του, ενώ του είχε δώσει και μία χαριστική βολή στο κεφάλι.

Ο «Νίκο» είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 στο Πόρτο Ράφτη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΚΑΜ. Τότε οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ανατίναξαν την πόρτα της μονοκατοικίας που διέμενε ο σκληρός Αλβανός κακοποιός, προκειμένου να τον συλλάβουν στον ύπνο. Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος και αδίστακτος.

Όσον αφορά τον δεύτερο δραπέτη που αναζητείται είναι επίσης Αλβανός ποινικός, στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 25 ετών για ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών.