ΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/02/2020 11:29 EET | Updated 27/02/2020 12:49 EET

Ο Χριστός μου είπε να στείλω μήνυμα στον Μητσοτάκη να φτιάξει τον δρόμο Πάτρας-Πύργου

Η περίεργη «εξομολόγηση» του Μητροπολίτη που δυστυχώς απασχόλησε περισσότερο από το τεράστιο πρόβλημα των τροχαίων στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.

Eurokinissi/mitropolitis

Ο μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός δεν είναι από τους ιδιαίτερα γνωστούς,όπως π.χ. ο Καλαβρύτων, Αμβρόσιος ή ο Θεσσαλονίκης Αλεξανδρουπόλεως που με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους προκαλούν κατά κανόνα κύμα αντιδράσεων ή/και σαρκαστικών σχολείων. 

Μια δημόσια «εξομολόγησή» του όμως, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, ήδη συζητείται πολύ και όχι ιδιαίτερα θετικά (μιας και διανύουμε το σωτήριον έτος 2020). 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

Ο Μητροπολίτης, απηύθυνε χαιρετισμό στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών με αίτημα την ολοκληρωμένη κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα και με αφορμή το τροχαίο της περασμένης Κυριακής στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι. Οι ομιλητές (μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι Πάτρας, Πύργου, Καλαμάτας κ.α.) επεσήμαναν την επικινδυνότητα του υπάρχοντα δρόμου κάνοντας ειδικές αναφορές στα τραγικά και συχνά θανατηφόρα τροχαία που έχουν σημειωθεί διατρανώνοντας το αίτημα τους ολοκληρωθεί επιτέλους ο νέος αυτοκινητόδρομος. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο χαιρετισμός του Μητροπολίτη, με πολλές μάλιστα συγκινητικές αναφορές σε νέους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους αλλά και σε άλλους που τραυματίστηκαν. 

Μέχρι εκεί όλα καλά. Κάποια στιγμή όμως ο Μητροπολίτης έκανε και μια περίεργη «εξομολόγηση».

Όπως είπε, έγινε αποδέκτης του αιτήματος Χριστού προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του έργου. 

«Στο μικρό εκκλησάκι που έχουμε στη μητρόπολη προσευχήθηκα σήμερα το πρωί. Για πρώτη φορά ακούω το Χριστό και μου απαντάει: Γερμανέ στείλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Τσακώνα αμέσως. Το μεταφέρω στον κύριο πρωθυπουργό και τον παρακαλώ εκ μέρους όλων μας εδώ όσων βρισκόμαστε να δώσει εντολή στον υπουργό Υποδομών να αρχίσει ο δρόμος γρήγορα για να σταματήσουν οι θάνατοι, να δούμε λίγο καλύτερη μέρα στην Ηλεία, για να μπορούμε να περπατάμε και να είμαστε με τα αυτοκίνητά μας με ασφάλεια».