Ο «Doc» Antle του Tiger King καταδικάστηκε για παράνομη εμπορία άγριων ζώων στη Βιρτζίνια

Είναι ιδιοκτήτης του Myrtle Beach Safari, εμφανίστηκε στο Tiger King: Murder, Mayhem and Madness.
Boston Globe via Getty Images

Ένας εκπαιδευτής άγριων ζώων που εμφανίζεται στη δημοφιλή σειρά του Netflix «Tiger King» καταδικάστηκε για παράνομη εμπορία άγριων ζώων στη Βιρτζίνια, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα την Τρίτη (21/6).

Ο Bhagavan «Doc» Antle κατηγορήθηκε ότι αγόρασε παράνομα απειλούμενα λιονταράκια στην κομητεία Φρέντερικ της Βιρτζίνια, δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας Τζέισον Μιράγιες σε δελτίο τύπου. Ένα σώμα ενόρκων καταδίκασε τον Αντλ την Παρασκευή (16/6) για δύο κατηγορίες κακουργήματος για εμπορία άγριων ζώων και συνωμοσία για εμπορία άγριων ζώων.

Ο Αντλ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του Myrtle Beach Safari, εμφανίστηκε στο Tiger King: Murder, Mayhem and Madness, μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix που επικεντρώθηκε στους εκτροφείς τίγρεων.

Οι ένορκοι αθώωσαν τον Αντλ από πέντε κατηγορίες κακοποίησης ζώων και ο δικαστής Αλεξάντερ Ίντεν απέρριψε τέσσερις επιπλέον κατηγορίες κακοποίησης ζώων εναντίον του Αντλ και όλες τις κατηγορίες εναντίον των δύο ενήλικων θυγατέρων του, ανέφερε η Winchester Star.

Η εισαγγελέας Μισελ Γουελς δήλωσε ότι ο ζωολογικός κήπος του Myrtle Beach Safari παρακίνησε τον Αντλ να αγοράσει λιοντάρια από το Wilson’s Wild Animal Park κοντά στο Γουίντσεστερ.

Όταν ο Αντλ και ο Κιθ Γουίλσον, πρώην ιδιοκτήτης του πάρκου, άρχισαν να δραστηριοποιούνται το 2015, ήταν ακόμα νόμιμο να αγοράζουν και να πωλούν λιοντάρια, δήλωσε ο Γουελς.

Αλλά αφού τα λιοντάρια χαρακτηρίστηκαν ως απειλούμενο είδος τον Δεκέμβριο του 2015, αυτά μπορούσαν να ανταλλάσσονται μόνο μεταξύ ζωολογικών κήπων και καταφυγίων άγριας ζωής που αποτελούσαν μέρος ενός καθιερωμένου προγράμματος αναπαραγωγής και είχαν άδειες. Υπήρξαν τρεις παράνομες ανταλλαγές μικρών λιονταριών το 2017, το 2018 και το 2019, δήλωσε ο Γουελς.

Τον Αύγουστο του 2019, 119 ζώα - συμπεριλαμβανομένων λιονταριών, τίγρεων, αρκούδων, καμήλων, αιγών και βουβαλιών - κατασχέθηκαν από τον ζωολογικό κήπο του Γουίλσον, αφού ένας δικαστής διαπίστωσε ότι ο Γουίλσον «κακομεταχειρίστηκε, παραμέλησε ή στέρησε» τα ζώα από επαρκή φροντίδα.

Ο Γουίλσον κατέθεσε ότι ο Αντλ τον πλήρωσε εκ των προτέρων με το πρόσχημα μιας δωρεάς. Είπε ότι ο Αντλ πλήρωσε 2.500 έως 3.000 δολάρια για ένα μικρό λιονταράκι.

Ο Γουίλσον κατηγορείται για εννέα πλημμελήματα κακοποίησης ζώων και η ακρόαση για την υπόθεσή του έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (23/6).

Η συνήγορος υπεράσπισης Έριν Χάριγκαν χαρακτήρισε τη δίωξη του Αντλ πολιτικά υποκινούμενη ως απάντηση στην αυξανόμενη δημόσια κατακραυγή κατά της εκμετάλλευσης άγριων ζώων για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Δημοφιλή