ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
01/10/2019 07:19 EEST | Updated 01/10/2019 09:16 EEST

O επικεφαλής της Sotheby's Greece για την πώληση-ρεκόρ κατοικίας 10 εκατ. στην Κέρκυρα

Aποκλειστική δήλωση στην HuffPost Greece: Μία ιστορική αγοραπωλησία και τί σημαίνει για την ελληνική αγορά ακινήτων

SOTHEBY'S GREECE
Δύο πισίνες, επτά υπνοδωμάτια, εννέα λουτρά...

Η πώληση μίας κατοικίας σε τιμή άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ θα γινόταν είδηση σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.

Στην ερώτηση που προκύπει αυτόματα, ως στοιχείο της ανθρώπινης περιέγειας, σχετικά με το ποιός διέθεσε αυτό το μυθικό ποσό και ποιός το εισέπραξε, η απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί - εκτός αν το επιλέξουν οι άμεσα εμπλεκόμενοι. Πριν από μερικούς μήνες, σε ρεπορτάζ της HuffPost για την δραστηριότητα της Sotheby’s στην χώρα μας, οι άνθρωποι του οίκου είχαν ήδη επισημάνει ότι η εχεμύθεια αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας τους... 

SOTHEBY'S GREECE
O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς οίκου στην Ελλάδα, Σάββας Σαββαϊδης

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η SOTHEBY’S GREECE

Sotheby’s Greece: Aκίνητα για πλούσιους και υπερ-πλούσιους - Μύθοι και πραγματικότητα

Για τον οίκο δημοπρασιών Greece Sotheby’s International Realty η συγκεκριμένη αγοραπωλησία αποτελεί σημαντική εμπορική επιτυχία.

SOTHEBY'S GREECE
Ενα λουτρό, που μοιάζει και με σαλόνι...

Ωστόσο έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον η ερμηνεία που κάνει, απαντώντας στην HuffPost, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του διεθνούς οίκου στην Ελλάδα, Σάββας Σαββαϊδης.

«Η εν λόγω πώληση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί φέτος στη Μεσόγειο από το δίκτυο της Sotheby’s International Realty και είναι αποτέλεσμα οργανωμένου πλάνου διεθνούς προώθησης και υποδειγματικής εκτέλεσης από τα έμπειρα στελέχη της διαπραγματευτικής ομάδας της εταιρείας μας. Αλλωστε η Sotheby’s είναι εταιρεία με εξαιρετική εμπειρία σε πωλήσεις ακινήτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας», μας λέει και επισημαίνει ταυτόχρονα την εντυπωσιακή αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος σε σχέση με το 2018.

ΚΤΗΜΑΤΑΓΟΡΑ - ΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Sotheby’s Greece: Πουλήθηκε η ακριβότερη κατοικία που έχει ποτέ διατεθεί στην Κέρκυρα

«Σημαντική αύξηση ζητήσεων για την υψηλότερη βαθμίδα αγοραστικού ενδιαφέροντος (κατοικίες αξίας άνω των 6 εκ ευρώ) καταγράφουμε το τελευταίο εξάμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους σε ποσοστό 45%.

Αύξηση άνω του 20% σε ζητήσεις από τις Η.Π.Α., Ελβετία γύρω στο 10% από την Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία ενώ σταθερή παρατηρείται η ζήτηση από το Βέλγιο, Ολλανδία, Χογκ ενώ πτωτικές τάσεις συνεχίζει να καταγράφει η ρωσική αγορά», σημειώνει.

SOTHEBY'S GREECE
Ηλιοβασίλεμα πέρα από την φαντασία

 

Τα ελληνικά νησιά «πρωταθλητές»

Στο ελληνικό «top-10» o κύριος Σαββαϊδης αποκαλύπτει πως υπάρχουν αναμενόμενες επιλογές - αλλά και εκπλήξεις από μέρους των ξένων αγοραστών, οι οποίοι κινούν την συγκεκριμένη αγορά των πολύ ακριβών κατοικιών... 

«Τα σκήπτρα παραμένουν στην Μύκονο και Κέρκυρα, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον καταγράφει η Αθηναική Ριβιέρα, το κέντρο της Αθήνας, η Πάρος και Λευκάδα ενώ ευχάριστη έκπληξη δείχνουν να είναι οι Παξοί, η Σκιάθος και η Τήνος.

Η Κρήτη, η Ρόδος και η Χαλκιδική παρότι σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί, φαίνεται ότι υπολείπονται των υπόλοιπων περιοχών σε αγοραστικό ενδιαφέρον, κυρίως λόγω της έλλειψης κατοικίων με εκείνα τα χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν τους αγοραστές υψηλής εισοδηματικής στάθμης.

Η Sotheby’s International Realty στηρίζει σημαντικά την καμπάνια προώθησης του ελληνικού real estate πολυτελείας παγκοσμίως - γεγονός που αντανακλά στον σημαντικό όγκο πωλήσεων, άνω των 50 εκ ευρώ, που έχει πετύχει το γραφείο της Ελλάδας τους τελευταίους 18 μήνες».

SOTHEBY'S GREECE
Απέραντο γαλάζιο. Δεν υπάρχει καλύτερη έκφραση.
SOTHEBY'S GREECE
Και με θέα στην απέναντι πλευρά του Ιονίου.

 

Βελτίωση οικονομικού κλίματος

Ζητήσαμε από τον επικεφαλής της Sotheby’s Greece και μία συνολική εκτίμηση για την πορεία της ελληνικής κτηματαγοράς, καθώς τα δεδομένα έχουν μεταβληθεί - τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο, μετά τις διπλές εκλογές του 2019:

«Σε αντίθεση με την τοπική κτηματαγορά, η ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων παρουσίασε σημαντικές αντοχές κατά τη διάρκεια της κρίσης, κυρίως λόγω του εξωστρεφούς της προσανατολισμού. Με τιμές που κυμαίνονται από 4,000 ευρώ έως και 12,000 ευρώ ανά τ.μ. είναι σήμερα η πλέον ενδιαφέρουσα και ανταγωνιστική αγορά πολυτελών ακινήτων στη Μεσόγειο με εξαιρετικές προοπτικές. Αν προσθέσει κανείς την βελτίωση του οικονομικού κλίματος, το οποίο γίνεται ήδη αντιληπτό στο εξωτερικό, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες περαιτέρω αύξησης του όγκου πωλήσεων μέσα στο 2020», μας είπε.

SOTHEBY'S GREECE
CORFU