Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζητά να εκτελούνται όσοι βλέπουν πορνό

Μυστικές ομάδες με την ονομασία gruppa έχουν λάβει την εντολή να εντοπίζουν τους παραβάτες.
via Associated Press

Οι νέες μυστικές ομάδες του Κιμ Γιονγκ Ουν με την ονομασία gruppa έχουν λάβει την εντολή να εντοπίζουν Βορειοκορεάτες που βλέπουν ξένα τηλεοπτικά προγράμματα, κάνουν δυτικά κουρέματα ή συμμετέχουν ακόμα και παιδικά πάρτι γενεθλίων με στόχο να προστατεύσουν την ιδεολογία του Κομμουνστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Β. Κορέα (Database Centre for North Korean Human Rights) ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να έχει επιστρατεύσει μυστικές ομάδες που θα εντοπίζουν τέτοιες παραβάσεις. Μάλιστα όσοι βλέπουν πορνό θα εκτελούνται.

Για άλλες παραβάσεις του νόμου που απαγορεύει τις «ξένες επιρροές» προβλέπονται ποινές που ξεκινούν από απόλυση από την εργασία μέχρι την αποστοή σε κέντρο «επανεκπαίδευσης».

Σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται την έκθεση της ομάδας αυτής, η εσχάτη των ποινών θα επιβάλεται σε όσους βρεθούν να παρακολουθούν πορνό.

«Αν δεις υλικό με ροζ περιεχόμενο στη Βόρεια Κορέα, είτε θα σε τιμωρήσουν με ισόβια κάθειρξη για «αλλαγή μέσω της εργασίας» είτε θα σε εκτελέσουν. Η παρακολούθηση υλικού από τη Νότια Κορέα ή τις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών» αναφέρει φυγάς από τη Βόρεια Κορέα που επικαλείται η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μια από τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι ομάδες αυτές είναι να κόβουν την ηλεκτροδότηση στα σπίτια όσων θεωρούνται ύποπτοι προκειμένου να τους εμποδίσουν να βγάλουν τα DVD ή τις βιντεοταινίες από τα μηχανήματα προκειμένου να κρύψουν την ενοχή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση ως παραβάσεις λογίζονται η διακίνηση ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο, η επαιτία, η απουσία από την εργασία, η μοιχεία, η βαφή μαλλιών και η συμμετοχή σε «παρακμιακές» εκδηλώσεις όπως τα πάρτι.

«Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη ακόμα και από την εποχή του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Οι έλεγχοι στα σύνορα έχουν γίνει αυστηρότεροι, έχουν μπει περισσότερα συρματοπλέγματα ενώ έχουν δοθεί εντολές για ευθείες βολές κατά όσων επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα» αναφέρει άλλη μαρτυρία που περιλαμβάνεται στην έκθεση.

«Πρώτα ελέγχουν πώς ντύνεσαι. Μετά τι μουσική ακούες, τι βίντεο βλέπει, αν έχεις βάψει τα μαλλία σου. Δεν μπορείς να κάνει πάρτι γενεθλίων. Λένε ότι δεν πρέπει να έχεις συγκεντρώσεις και να πίνεις αλκοόλ γιατι όταν οι άνθρωποι είναι μεθυσμένοι θα καταλήξον να τραγουδήσουν τραγούδια από τη Νότια Κορέα» προσθέτει ο ίδιος.

Τέτοιες εκτελέσεις είναι σπάνιες στη Βόρεια Κορέα, αλλά όχι πρωτόγνωρες, και συνήθως χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.

Το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει κηρύξει πόλεμο στις ξενόφερτες ταινίες που προωθούν, σύμφωνα με την Πιονγιάνγκ, την «αντιδραστική σκέψη» και τον «καπιταλιστικό τρόπο ζωής».

Τον περασμένο Οκτώβριο, μια δημόσια εκτέλεση των δύο εφήβων, ηλικίας 16 και 17 ετών, έγινε μπροστά στα μάτια έντρομων κατοίκων σε αεροδρόμιο της πόλης Ιεσάν, αλλά το περιστατικό μαθεύτηκε τις τελευταίες μέρες, καθώς οι πληροφορίες από τη Βόρεια Κορέα ρέουν με το σταγονόμετρο. Ένα άλλο αγόρι, ίδιας ηλικίας, εκτελέστηκε για τον φόνο της μητριάς του.

Δημοφιλή