Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μίνι σειρά

Αποκάλυψε επίσης ποια από τις ταινίες του θεωρεί ότι είναι η καλύτερη.
Mondadori Portfolio via Getty Images

Ο Κουέντιν Ταραντίνο αποκάλυψε τα σχέδια του να επιστρέψει στην τηλεόραση, με μια σειρά οκτώ επεισοδίων το 2023. Την είδηση έδωσε ο ίδιος -χωρίς περισσότερες πληροφορίες- σε παρουσίαση με οικοδεσπότη τον Έλβις Μίτσελ, για την προώθηση του νέου βιβλίου του που έχει τίτλο «Cinema Speculation» και περιλαμβάνει κείμενα του για τις ταινίες που τον επηρέασαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ταραντίνο κάνει τηλεόραση. Το 2005 είχε σκηνοθετήσει δύο επεισόδια της σειράς «CSI: Crime Scene Investigation», ενώ τον περασμένο Φεβρουάριο δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ήταν σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει την αναβίωση της σειράς του FX «Justified».

Στην κουβέντα με τον Μίτσελ, που κάλυψε πολλά θέματα, ο Ταραντίνο είπε μεταξύ άλλων ότι η δέκατη -και κατά δηλώσεις του, τελευταία- ταινία του υπάρχει περισσότερο σε μια γκρίζα ζώνη, ενώ έθεσε το ερώτημα «Τι είναι το σινεμά αν όχι σε μια κινηματογραφική αίθουσα;».

«Κάποτε στο… Χόλιγουντ»

Σε άλλη εμφάνιση του, όταν ο Χάουαρντ Στερν του ζήτησε στη ραδιοφωνική εκπομπή του SiriusXM να επιλέξει την καλύτερη του ταινία, ο σκηνοθέτης απάντησε ότι είναι το «Once Upon a Time in Hollywood» (2019) με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ και Μάργκοτ Ρόμπι. Η ταινία έλαβε δέκα υποψηφιότητες στα Όσκαρ και χάρισε στον Μπραντ Πιτ το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου.

«Εδώ και χρόνια μου κάνουν παρόμοιες ερωτήσεις. Θα έλεγα κάτι σαν ‘ω, είναι όλες τους παιδιά μου’. Πραγματικά πιστεύω ότι το ‘Κάποτε στο… Χόλιγουντ’ είναι η καλύτερη ταινία μου».

Με πληροφορίες από Variety

Δημοφιλή