Ο κορονοϊός χτύπησε και την Σκάλα του Μιλάνο: 27 κρούσματα, τέλος οι πρόβες

Όλοι σε καραντίνα.
Flavio Lo Scalzo / Reuters

Η πανδημία πλήττει σκληρά και την Σκάλα του Μιλάνο, καθώς τουλάχιστον 18 τραγουδιστές και τραγουδίστριες και 9 μουσικοί διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Όλα τα μέλη της χορωδίας τέθηκαν σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της ορχήστρας που παίζουν πνευστά, καθώς το θέατρο αναμένει τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υποβλήθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του προσωπικού.

«Όλες οι πρόβες αναβλήθηκαν», δήλωσε ο Πάολο Πουλίζι, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος στη Σκάλα.

Η όπερα άνοιξε ξανά τον Ιούλιο, αφού παρέμεινε κλειστή για τέσσερις μήνες, καθώς η Ιταλία δεχόταν το χτύπημα του λεγόμενου πρώτου κύματος της πανδημίας. Οι παραστάσεις σταμάτησαν ξανά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, να κλείσουν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι σε όλη τη χώρα, ώστε να περιοριστεί η αναζωπύρωση των μολύνσεων.

Η ισχύς της εντολής αυτής της κυβέρνησης εκπνέει την 24η Νοεμβρίου και ο Πουλίζι σημείωσε ότι τα μέλη της όπερας έτρεφαν την ελπίδα πως η Σκάλα θα ήταν σε θέση να οργανώσει την παράσταση με την οποία εγκαινιάζεται κάθε χρόνο η νέα σεζόν, την 7η Δεκεμβρίου, εμβληματική εκδήλωση της ιταλικής πολιτιστικής ζωής, που εναλλακτικά, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς θεατές και να μεταδοθεί απευθείας μέσω της RAI, σύμφωνα με την ιταλική έκδοση της HuffPost. Την μοναδική φορά στην πολυετή ιστορία της που δεν έδωσε την εν λόγω συναυλία ήταν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Μιλάνο και η περιφέρεια της Λομβαρδίας πλήττονται εκ νέου σκληρά από την πανδημία: κατέγραψαν 7.558 νέα κρούσματα την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου. Η περιφέρεια που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα είναι η γειτονική Πιεμόντε (2.827 μολύνσεις).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, HuffPost.it

Δημοφιλή