ΔΙΕΘΝΕΣ
21/08/2019 18:42 EEST | Updated 21/08/2019 19:03 EEST

Ο κροκόδειλος του Φιντέλ Κάστρο δάγκωσε άνδρα στη Σουηδία

Τι δουλειά έχει στη Σουηδία;

Ενας κροκόδειλος που ανήκε στον Φιντέλ Κάστρο, δάγκωσε έναν ηλικιωμένο άντρα κατά την διάρκεια πάρτι σε ενυδρείο ζωολογικού κήπου της Στοκχόλμης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα είχε το «χέρι του στη λάθος πλευρά του γυαλιού ασφαλείας» όταν τον άρπαξε ο κροκόδειλος. Οπως δήλωσε ο διευθυντής του Ενυδρείου Σκάνσεν, Γιόνας Γουόλστρομ, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο «εδώ και 40 χρόνια».

Ο «δράστης» της επίθεσης είναι ο ένας από τους δύο κροκόδειλους από την Κούβα που φιλοξενούνται στο Ενυδρείο. Οι κροκόδειλοι της Κούβας μπορούν να φτάσουν τα 4,5 μέτρα μήκος, είναι από τα επιθετικότερα είδη κροκοδείλων και απειλούνται με εξαφάνιση.

Το ζευγάρι του σουηδικού ενυδρείου, ο Κάστρο και η Χίλαρι, ανήκαν στον ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος τους δώρισε στον Ρώσο κοσμοναύτη Βλαντιμίρ Σαλάτοφ το 1978. Οταν μεγάλωσαν κι άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι, ο Σαλάτοφ τους χάρισε στον Ζωολογικό Κήπο της Μόσχας.

Οι δύο κροκόδειλοι μετανάστευσαν στην Σουηδία το 1981, διότι το Ενυδρείο Σκάνσεν είχε πολύ καλύτερες εγκαταστάσεις. Εκτοτε απέκτησαν συνολικά 11 κροκοδειλάκια. 

Το 2015, ο Γουόλστρομ έφερε στο Ενυδρείο άλλους δέκα κροκόδειλους από την Κούβα, ώστε να διαιωνιστεί το είδος που βρίσκεται υπό εξαφάνιση.

Πηγή: BBC