Ο Μάικλ Κέιν αποχωρεί από το σινεμά: Το «Best Sellers» είναι η τελευταία ταινία μου

Ο κορυφαίος Βρετανός ηθοποιός δήλωσε ότι τώρα «δεν είναι ηθοποιός» και αποκάλυψε πώς αυτοπροσδιορίζεται.

Ο Μάικλ Κέιν δηλώνει ότι έχει τελειώσει με το σινεμά.

Ο ηλικίας 88 χρονών κορυφαίος Βρετανός ηθοποιός αποκάλυψε σε συνέντευξη του που μεταδόθηκε την περασμένη Παρασκευή από το ραδιόφωνο του BBC ότι το «Best Sellers» που κυκλοφόρησε πρόσφατα -η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί με την Όμπρεϊ Πλάζα- «αποδεικνύεται ότι ήταν ο τελευταίος μου ρόλος».

«Διότι δεν έχω δουλέψει εδώ και δύο χρόνια και αντιμετωπίζω προβλήματα στη σπονδυλική στήλη που επηρεάζουν τα πόδια μου, οπότε δεν μπορώ να περπατήσω καλά», είπε ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός στον οικοδεσπότη της εκπομπής, Σάιμον Μάγιο.

«Κι επίσης έγραψα ένα βιβλίο, μερικά βιβλία, που εκδόθηκαν και είχαν επιτυχία, οπότε δεν είμαι πλέον ηθοποιός, είμαι συγγραφέας», πρόσθεσε. «Αυτό είναι υπέροχο, γιατί όταν είσαι ηθοποιός πρέπει να ξυπνάς στις έξι και μισή το πρωί για να πας στο στούντιο, ενώ ως συγγραφέας, μπορείς να δουλέψεις χωρίς να σηκωθείς από το κρεβάτι».

James Akena via Reuters

Όταν ο δημοσιογράφος τον πίεσε να απαντήσει εάν το «Best Sellers» είναι όντως η τελευταία ταινία του, ο Μάικλ Κέιν απάντησε «νομίζω ότι φαίνεται πως είναι, ναι».

«… Κανείς δεν κάνει ταινίες που θα ήθελα να κάνω. Επίσης, όπως γνωρίζεις, είμαι 88 χρονών. Δεν υπάρχουν σενάρια με πρωταγωνιστή έναν 88χρονο, ξέρεις».

Εκτός από βιογραφίες (στα ελληνικά είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο του «Μπροστά στην κάμερα. Οι εμπειρίες ενός ηθοποιού πάνω στη δημιουργία μίας ταινίας), ο Μάικλ Κέιν έκανε το ντεμπούτο του στη μυθοπλασία με το θρίλερ «If You Don’t Want to Die», μέσα στο lockdown της πανδημίας.

Στη μεγάλη καριέρα του, που εκτείνεται σε περισσότερες από έξι δεκαετίες, έχει παίξει σε ταινίες όπως «Η Χάνα και οι Αδελφές της», «Θέα στον Ωκεανό», «Alfie», «Ληστεία αλά Ιταλικά», «Ο Ήσυχος Αμερικανός» και η τριλογία «Ο Σκοτεινός Ιππότης».

Οι θαυμαστές του Κέιν θα έχουν πάντως την ευκαιρία να τον απολαύσουν σε ακόμη μία ταινία, το ιστορικό δράμα «Medieval», που γυρίστηκε προ πανδημίας και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες το 2022.