ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/12/2018 18:05 EET

Ο Μητσοτάκης πρωταγωνίστησε στη συνάντηση Τσίπρα- Μοσκοβισί

Euronews

Δυσαρέσκεια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ισχυρισμούς του προέδρου της ΝΔ ότι υπήρξε συναλλαγή των συντάξεων με το Μακεδονικό, εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί κατά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το βαρύ κλίμα για τον Κ. Μητσοτάκη το οποίο μετέφερε ο Π. Μοσκοβισί φαίνεται πως αφορά συνολικά την Κομισιόν, καθώς όλοι στις Βρυξέλλες γνωρίζουν τι έχει πει ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάτησή του με τον Αλ. Τσίπτρα ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι είναι ενήμερος για όσα είχε υποστηρίξει στη Βουλή ο Κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε την δυσαρέσκειά του.

«Αν με κατηγορούν γιατί έχω συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γι αυτό» φέρεται να είπε ο Π. Μοσκοβισί στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. ήταν ενημερωμένος για την κριτική που του ασκεί η ΝΔ στην Ελλάδα, από τη στιγμή που μίλησε στο ελληνικό κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Η αζτέντα των συζητήσεων Τσίπρα – Μοσκοβισί περιελάμβανε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τον προϋπολογισμό του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, την πορεία των επενδύσεων, καθώς επίσης και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Sponsored Box