Ο πόλεμος της καταγγελίας

Για υπερβολική χρήση βίας.

Για την πορεία έξι Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων, που διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, για καταγγελίες, οι οποίες αφορούν υπερβολική χρήση βίας από ενστόλους και άλλα παραπτώματα, εξέδωσε ανακοίνωση το Αρχηγείο του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτήν τρεις από αυτές έχουν ολοκληρωθεί, αλλά εκκρεμούν στον Συνήγορο του Πολίτη, και άλλες τόσες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε έναν μήνα.

Μεταξύ εκείνων που δεν έχει τελειώσει η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ είναι και το περιστατικό της 1ης Νοεμβρίου, στη Λαμπρινή. Σε επέμβαση των ΜΑΤ, αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταγγείλει ότι έγινε χρήση υπερβολικής βίας από τους ένστολους, ότι χτύπησαν ακόμα και θαμώνες καφετέριας και ότι είχαν κάνει χρήση χημικών, ενώ μεταξύ των πελατών ήταν και παιδιά ηλικίας πέντε ετών.

Την επόμενη ημέρα η ΕΛ.ΑΣ με ανακοίνωσή της είχε διαψεύσει τις καταγγελίες λέγοντας ότι «Δύο περίπου ώρες μετά από αυτά τα περιστατικά αναφέρθηκε ότι δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία με συγγενικά τους πρόσωπα διέρχονταν εκείνη τη στιγμή (δηλαδή μετά από δύο ώρες) από παρακείμενο σημείο, ανέφεραν ενόχληση στο λαιμό».

Σήμερα δημοσιεύθηκε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης από την πλευρά της Κυβέρνησης και να ζητά την παραίτηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος μίλησε για εκτροπή ΣΥΡΙΖΑ.

Αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο βίντεο είναι αποσπασματικό και σε αυτό δεν απεικονίζεται η επίθεση των διαδηλωτών στα ΜΑΤ, η οποία προηγήθηκε. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το βίντεο θα συσχετιστεί με την καταγγελία και την ΕΔΕ, αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Δημοφιλή