Ο Τιμ Κουκ επαίνεσε μια 9χρονη για τη δημιουργία μιας εφαρμογής iOS (βίντεο)

Το κοριτσάκι ανέπτυξε το «Hanas», μια εφαρμογή αφήγησης που επιτρέπει στους γονείς να καταγράφουν ιστορίες.
.
.
Youtube

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, επαίνεσε ένα κορίτσι, 9 ετών, από την Ινδία που ζει στο Ντουμπάι επειδή σχεδίασε μια εφαρμογή iOS για iPhone.

Πρόκειται για την Χάνα Μοχάμεντ Ραφίκ, την νεότερη προγραμματιστή iOS. Το κοριτσάκι ανέπτυξε το «Hanas», μια εφαρμογή αφήγησης που επιτρέπει στους γονείς να καταγράφουν ιστορίες.

.
.
apps.apple.com/us/app/hanas/id1639497207

Το κίνητρο της Χάνα ήταν να δημιουργήσει μια εφαρμογή όταν συνειδητοποίησε ότι στην εποχή μας υπάρχουν λίγοι γονείς που έχουν το χρόνο να διαβάσουν στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Gulf News, η Χάνα έγραψε ένα e-mail στην Apple, «Από την ηλικία των πέντε ετών έγραφα κώδικα. Φαίνεται ότι είμαι η μικρότερη ηλικιακά στον κόσμο που το κατάφερε. Έγραψα χειρόγραφα περισσότερες από 10.000 γραμμές κώδικα για αυτήν την εφαρμογή. Ρίξτε μια ματία.»

Σύμφωνα με το Khaleej Times, η 9χρονη κοιμόταν όταν ο πατέρας της, Μοχάμεντ, διάβασε για πρώτη φορά την απάντηση της Apple. «Την ξύπνησα και της μετέφερα τα νέα».

Ήταν ο ίδιος ο Τιμ Κουκ Cook που της απάντησε: «Συγχαρητήρια για όλα τα εντυπωσιακά σου επιτεύγματα σε τόσο νεαρή ηλικία. Συνέχισε έτσι και θα κάνεις καταπληκτικά πράγματα στο μέλλον.»

Η Χάνα δήλωσε ότι έπρεπε να γράψει 10.000 γραμμές κώδικα για να δημιουργήσει την εφαρμογή αφήγησης που επιτρέπει στους γονείς να ηχογραφούν ιστορίες για τα παιδιά τους με τη δική τους φωνή.

Πήρε την ιδέα αφού είδε ένα ντοκιμαντέρ. Πριν ξεκινήσουν τη μέρα τους στη δουλειά, οι γονείς μπορούν να ηχογραφήσουν ιστορίες για να ακούνε τα παιδιά τους ενώ κοιμούνται.

Δημοφιλή