Ο Τζόκοβιτς παραδέχεται πως παραβίασε την καραντίνα και είχε λάθος στη φόρμα ταξιδιού του

Παραδοχή από τον Σέρβο τενίστα.
Loren Elliott via Reuters

Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχτηκε πως είχε παραβιάσει τους κανόνες καραντίνας/ απομόνωσης αφού βρέθηκε θετικός στην Covid-19 τον προηγούμενο μήνα, καθώς και ότι είχε κάνει λάθη στη φόρμα ταξιδιού του.

Σε ανάρτησή του στο Instagram την Τετάρτη ο Τζόκοβιτς παραδέχτηκε ότι συνάντησε δημοσιογράφο για συνέντευξη δύο ημέρες αφού είχε βρεθεί θετικός στις 16 Δεκεμβρίου. «Δέχομαι ότι θα έπρεπε να είχα αναβάλει» έγραψε.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του BBC, οι δραστηριότητές του διερευνώνται καθώς η αυστραλιανή κυβέρνηση αποφασίζει εάν θα τον απελάσει.

Στην ανάρτησή του κατηγορεί επίσης τον ατζέντη του πως έκανε λάθος στη φόρμα ταξιδιού που χρησιμοποίησε για να εισέλθει στην Αυστραλία.

Ο Τζόκοβιτς, που είναι ανεμβολίαστος θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Αυστραλιανό Όπεν την επόμενη εβδομάδα. Αν κερδίσει τον τίτλο – το 21ο του grand slam- θα γίνει ο πιο επιτυχημένος άνδρας τενίστας στην ιστορία.

Η βίζα του ανακλήθηκε στις 6 Ιανουαρίου, λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα εν μέσω ερωτημάτων για την εξαίρεσή του από τον εμβολιασμό που θα του επέτρεπε να εισέλθει. Ωστόσο τη Δευτέρα δικαστής ανέτρεψε την απόφαση και διέταξε να σταματήσει η κράτησή του. Η κυβέρνηση, πάντως, δεν έχει αποκλείσει περαιτέρω ενέργειες, και εξακολουθεί να υφίσταται το ενδεχόμενο ο υπουργός Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα για δεύτερη φορά, μερικές ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά.

Στην ανάρτησή του στο Instagram ο Τζόκοβιτς είπε ότι προχώρησε με τη συνέντευξη στο γαλλικό L’Equipe επειδή δεν ήθελε να απογοητεύσει τον δημοσιογράφο. «Είχα απόσταση και φορούσα μάσκα, εκτός από την στιγμή που φωτογραφήθηκα» έγραψε.

Το L’Equipe επιβεβαίωσε ότι φορούσε συνέχεια μάσκα, ακόμα και όταν ο δημοσιογράφος του ζήτησε να τη βγάλει για πέντε λεπτά. Ο δημοσιογράφος, Φρανκ Ραμέλα, είπε ότι του είπαν να μη ρωτήσει τον Τζόκοβιτς σχετικά με το αν ήταν εμβολιασμένος ή το επικείμενο Αυστραλιανό Όπεν, ως εκ τούτου «δεν ρώτησα αν είχε σκεφτεί να κάνει τεστ...ακόμα και αν ρωτούσαμε, ποιο θα ήταν το νόημα;» έγραψε ο Ραμέλα.

Ως προς το λάθος στη φόρμα ταξιδιού πριν την είσοδο στην Αυστραλία, ο Τζόκοβιτς ανέφερε πως ο ατζέντης έκανε λάθος όταν συμπλήρωνε ένα σημείο περί του πρόσφατου ιστορικού ταξιδιών του. Στη φόρμα αναφερόταν πως δεν είχε ταξιδέψει 14 ημέρες πριν την άφιξή του στην Αυστραλία, ωστόσο πρόσφατες αναφορές δείχνουν πως ο 34χρονος είχε πάει στη Σερβία και μετά στην Ισπανία πριν το ταξίδι. «Ο ατζέντης μου ζητά ειλικρινά συγγνώμη...ήταν ανθρώπινο λάθος και σίγουρα όχι σκόπιμο» πρόσθεσε.