Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στην τηλεόραση για να σκηνοθετήσει κατασκοπική σειρά

Την αμερικανική βερσιόν της γαλλικής επιτυχημένης σειράς «Le Bureau des Legendes», που βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες πρώην κατασκόπων.
|
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στα γυρίσματα της ταινίας «Wolves» στην Τσάιναταουν της Νέας Υόρκης, 1η Φεβρουαρίου 2023. (Photo by Gotham/GC Images)
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ στα γυρίσματα της ταινίας «Wolves» στην Τσάιναταουν της Νέας Υόρκης, 1η Φεβρουαρίου 2023. (Photo by Gotham/GC Images)
Gotham via Getty Images

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στην τηλεόραση -χάρη στην οποία άλλωστε, έγινε διάσημος μέσα από τον ρόλο του στη σειρά ER («Στην Εντατική»)- αυτή τη φορά πίσω από την κάμερα, για να σκηνοθετήσει το «The Department», μεταφορά της διάσημης γαλλικής σειράς «Le Bureau des Legendes», που έκανε το ντεμπούτο της στη Γαλλία το 2015 και τον επόμενο χρόνο προβλήθηκε σε ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανία, κερδίζοντας από την πρώτη σεζόν βραβεία, θετικές κριτικές και υψηλή τηλεθέαση.

Το «The Bureau» βασίζεται σε μαρτυρίες πρώην κατασκόπων, είναι εμπνευσμένο από γεγονότα που εκτυλίσσονται στο σύγχρονο, περίπλοκο γεωπολιτικό περιβάλλον, και αφηγείται τη ζωή και τις αποστολές των πρακτόρων της Γενικής Διεύθυνσης Εξωτερικής Ασφάλειας της Γαλλίας και ειδικότερα του Bureau of Legends που έχει την ευθύνη για την εκπαίδευση και το χειρισμό όσων λειτουργούν υπό κάλυψη, αναλαμβάνοντας αποστολές σε περιοχές γαλλικών συμφερόντων, κυρίως στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή και ζώντας με ψεύτικες ταυτότητες επί σειρά ετών.

Ο Κλούνεϊ, που στη φιλμογραφία του έχει ρόλους και ταινίες που περιστρέφονται γύρω από ανάλογη θεματολογία -πολιτική και κατασκοπεία-, εκτός της σκηνοθεσίας είναι και εκτελεστικός παραγωγός μαζί με τον Grant Heslov μέσω της Smokehouse Pictures.

«Το The Department, που βασίζεται στην καθηλωτική, εξαιρετική σειρά The Bureau, θα ακολουθήσει τη μεγάλη παράδοση του Homeland, μίας από τις πιο επιτυχημένες σειρές του Showtime», δήλωσε ο Chris McCarthy, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Showtime και της Paramount Media. «Όπως το Homeland ανέβασε την παγκόσμια κατασκοπεία σε νέα ύψη, έτσι και το The Department θα μεταφέρει τους θεατές ακόμη πιο βαθιά σε έναν κόσμο ίντριγκας και ραδιουργίας με περίπλοκους χαρακτήρες που παλεύουν τους δικούς τους δαίμονες ενώ καλούνται να αντιμετωπίσουν απειλές για το έθνος και τον κόσμο».

Η παραγωγή της νέας σειράς θα αρχίσεις εντός του έτους. Προς το παρόν, ο Κλούνεϊ συναντά και πάλι τον Μπραντ Πιτ, στην νέα ταινία «Wolves» για την AppleTV+, από όπου και το φωτογραφικό στιγμιότυπο από τα γυρίσματα στην Τσάιναταουν της Νέας Υόρκης, στις αρχές Φεβρουαρίου.

Με πληροφορίες από Variety

Πήγαινε στην αρχική σελίδα