Τσικνοπέμπτη σήμερα, και προτού τιμήσουμε την γαστρονομική παράδοση της ημέρας, ας ρίξουμε μια ματιά σε ό,τι μπορεί να σχετίζεται με το καλό ψήσιμο, την επιλογή μιας ταβέρνας που να ταιριάζει στο γευσιγνωστικό μας προφίλ, ή ενός μενού που να μας εκφράζει και να μπορούμε να το υλοποιήσουμε – αν αποφασίσουμε να μην εκδράμουμε στην πολυκοσμία και να παραμείνουμε σπίτι. Και για επιδόρπιο, μια ματιά στην ιστορία…

Advertisement
Advertisement

Εχουμε και λέμε:

Το τοπ-ten του Trip Advisor σε ψησταριές και μπάρμπεκιου της Αθήνας:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/trip-advisor-oi-10-kaleteres-psestaries-kai-mparmpekioe-tes-athenas_gr_6215facde4b0afc668b87b3a

Η συνταγή της ημέρας που εναλλακτικά μπορεί να πραγματοποιηθεί σε φούρνο:

 

https://www.huffingtonpost.gr/entry/tsiknopempte-me-marinarismena-paidakia-kai-kontosoevlia-sta-karvoena_gr_621527b7e4b0d1388f0bc380

 

Advertisement

Mυστικά που αναβαθμίzουν τον ψήστη του συρμού, σε ψήστη επιπέδου:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/tsiknopempti-psisimo-kreas-mystika_gr_5e4d49c0c5b65f25da5286ff

Μπριζολάκια, κεμπάμπ και χοιρινά σουβλάκια πεντανόστιμα από την Ντίνα Νικολάου:

Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/e-ntina-nikolaoe-stronei-to-trapezi-tes-tsiknopemptes-yia-ten-huffpost_gr_603ff654c5b601179ec248dd

Κι αλήθεια, πώς προέκυψε το έθιμο του ψησίματος της Τσικνοπέμπτης;

https://www.huffingtonpost.gr/entry/tsiknopempte-pos-proekepse-to-ethimo-me-to-psesimo-toe-kreatos_gr_6040819ac5b617a7e412bc78

Advertisement