Οι Queen έγιναν γραμματόσημα από τα βρετανικά ταχυδρομεία για τα 50ά γενέθλια τους

Το σετ περιλαμβάνει τα εξώφυλλα των πιο δημοφιλή δίσκων τους καθώς και φωτογραφίες από τις συναυλίες και τις πρώτες τους ηχογραφήσεις στο στούντιο το 1974.

Οι Queen γιορτάζουν τα πενήντα χρόνια από την πρώτη τους εμφάνιση και τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία αποφάσισαν να τους τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο, βγάζοντας στην κυκλοφορία μία σειρά από 13 γραμματόσημα.

Το σετ που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, θα περιλαμβάνει τα εξώφυλλα των πιο δημοφιλή δίσκων του συγκροτήματος, όπως το Queen II, Sheer Heart Attack, A Night at the Opera, News of the World, The Game, Greatest Hits, The Works και Innuendo καθώς και φωτογραφίες από συναυλίες αλλά και τις πρώτες τους ηχογραφήσεις στο στούντιο το 1974.

Τόσο ο ντράμερ των Queen, Ρότζερ Τέιλορ όσο και ο κιθαρίστας Μπράιαν Μέι αναφέρθηκαν στην μεγάλη τιμή που τους γίνεται με μία δόση χιούμορ.

«Μεγάλη τιμή. Γίναμε μέρος της διακόσμησης», είπε ο Ρότζερ Τέιλορ αστειευόμενος, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Όσο για τον Μπράιαν Μέι, σχολίασε λέγοντας «ξεκινήσαμε τέσσερα αγόρια την διαδρομή μας πριν από πενήντα χρόνια και αφιερώσαμε την ζωή μας στην προσπάθεια να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Μερικές φορές είναι περίεργο όταν συνειδητοποιούμε που βρισκόμαστε σήμερα. Εχουμε γίνει ένα είδος θεσμού της χώρας».

Οι Queen με πωλήσεις δίσκων που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια, είναι το τρίτο μουσικό συγκρότημα της Βρετανίας, που αποκτά την δική του έκδοση γραμματοσήμων από τα Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία μετά τους Beatles το 2007 και τους Pink Floyd το 2016.

Πηγή: Reuters

|

Δημοφιλή