Οικονόμου για ενεργειακή ακρίβεια: Περιμένουμε αποφάσεις από την σύνοδο κορυφής της ΕΕ

Τι λέει για την καταγγελία βιασμού από αστυνομικούς στο ΑΤ Ομόνοιας και για το γεγονός ότι δεν έχει συλληφθεί κατηγορούμενος για ασέλγεια σε 4χρονο.
Eurokinissi

«Προσδοκούμε αποφάσεις για την πιο αποτελεσματική στήριξη απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες της κυβέρνησης από τη Σύνοδο Κορυφής που έχει ως βασικό θέμα το ενεργειακό. Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση που έχουν βρει οι ελληνικές προτάσεις.

«Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετούνται στη φιλοσοφία τους από την πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι προτάσεις αυτές αφορούν το μηχανισμό διόρθωσης των τιμών στο TTF και τον περιορισμό της διακυμάνσεως στις αγορές παραγώγων ενέργειας. Πακέτο προτάσεων, υπάρχει, επίσης, και για την ενιαία προμήθεια φυσικού αερίου», ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ όπως είπε, κατά τη διάρκεια της διήμερης Συνόδου αναμένεται να συζητηθούν οι εξής τομείς: Η μείωση της ζήτησης, η διασφάλιση εφοδιασμού και η συγκράτηση των τιμών.

«Η Ευρώπη οφείλει να στείλει σαφές και ενιαίο μήνυμα προς τις αγορές ενέργειας ότι θα προστατεύσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις απέναντι στις ακραίες διακυμάνσεις των τιμών και ότι θα δράσει αποφασιστικά, έχοντας στο οπλοστάσιό της και έναν μηχανισμό που θα θέτει ανώτατες τιμές στο φυσικό αέριο. Φαίνεται, άλλωστε, απλά ότι και μόνο το γεγονός ότι έχει προχωρήσει η συζήτηση, ότι η συζήτηση αυτή είναι στο τραπέζι το τελευταίο διάστημα, έχει ήδη επηρεάσει την τιμή του φυσικού αερίου, η οποία έχει υποχωρήσει σημαντικά από τα ιστορικά υψηλά που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου.

.
.
ΕΛ.ΑΣ

«Η ελληνική αστυνομία κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της»

Μία από τις ερωτήσεις του τέθηκαν στον κυβερνητικό εκπρόσωπο αφορούσε στην εμπλοκή αστυνομικών σε πολύ σοβαρές υποθέσεις –από αυτή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου μέχρι την καταγγελία για βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας αλλά και στην υπόθεση των παιδοβιαστών.

«Η ελληνική αστυνομία κάνει υποδειγματικά τη δουλειά της», υπογράμμισε ο Γιάννης Οικονόμου διευκρινίζοντας ότι οι υποθέσεις αυτές εξιχνιάζονται επειδή ασχολείται η ΕΛ.ΑΣ., τονίζοντας παράλληλα ότι «αυτή είναι η μεγάλη εικόνα».

Όπως εξήγησε, εφόσον υπάρχουν επίορκοι στην ελληνική αστυνομία, που δεν τιμούν την στολή τους και την αποστολή τους, αυτοί αντιμετωπίζονται με βάση τους νόμους και τους κανόνες και δεν μπορεί αυτοί οι λίγοι να ρίχνουν «σκιά» στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γιάννης Οικονόμου κλήθηκε να απαντήσει και στο γιατί ο 28χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια κατά ενός 4χρονου παιδιού δεν έχει συλληφθεί, ενώ έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία του. «Είναι ένα ζήτημα το οποίο και εμείς θα διερευνήσουμε», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάνοντας λόγο για «περίεργη εξέλιξη» και καταλήγοντας ότι «σύντομα θα έχουμε εξηγήσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα