Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο απολογισμός της Παρασκευής των Ελλήνων

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο έφερε στη χώρα μας ο Στέφανος Ντούσκος. Εκτη θέση για την Κορακάκη στα 25 μ. με πιστόλι.
O Στέφανος Ντούσκος χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας στους Αγώνες του Τόκιο.
O Στέφανος Ντούσκος χάρισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη χώρα μας στους Αγώνες του Τόκιο.
Piroschka Van De Wouw via Reuters

Στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου βρέθηκε σήμερα ο Στέφανος Ντούσκος χαρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο αθλητής από τα Γιάννινα με εκπληκτική κούρσα στον τελικό του μονού σκιφ στην κωπηλσία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, που ήταν και το πρώτο για την Ελληνική κωπηλασία σε Ολυμπιακούς αγώνες, χαρίζοντας την υπερηφάνεια σε όλους τους Έλληνες.

Η Άννα Κορακάκη πήρε μέρος στον τελικό των 25μ με σπορ πιστόλι και τελικά κατέκτησε την έκτη θέση.

Στα ημιτελικά των 50μ ελεύθερο κολύμβησης προκρίθηκε ο Κριστιάν Γκολομέεβ με τον τρίτο καλύτερο χρόνο.

Η Ανέτα Κυρίδου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στη δέκατη θέση της συνολικής κατάταξης στο μονό σκιφ κωπηλασίας γυναικών.

Η Βασιλεία Καραχάλιου με εξαιρετική εμφάνιση στη 10η και τελευταία κούρσα των Laser radial, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον αγώνα για ένα μετάλλι την Κυριακή.

Στη 17η θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη στα 470, μετά την 6η ιστιοδρομία.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έμεινε εκτός ημιτελικών στα 100μ στον στίβο γυναικών. Ήταν η πρώτη που άνοιξε την αυλαία για τους Έλληνες αθλητές στη διοργάνωση.

Δυστυχώς η Βούλα Παπαχρήστου έμεινε εκτός ημιτελικού στο τριπλούν γυναικών.

Οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι ιστιοπλόοι μας, Παναγιώτης Μάντης και ο Παύλος Καγιαλής βρίσκονται στη 10η θέση της γενικής κατάταξης μετά από έξι ιστοδρομίες στα 470.

Στην κολύμβηση η ομάδα των 4 χ 100 μικτή κατέλαβε την όγδοη θέση στον δεύτερο ημιτελικό καταλαμβάνοντας τελικά τη 14η θέση και έμεινε εκτός τελικού του αγωνίσματος.

Δημοφιλή