Ολλανδία: Έληξε η ομηρία σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Έντε - Ο δράστης απειλούσε να ανατιναχτεί (βίντεο)

Δεν φαίνεται να πρόκειται για υπόθεση τρομοκρατίας. Άγνωστη ακόμη η ταυτότητα του δράστη και τα αιτήματά του. Κρατούσε ομήρους εργαζόμενους στο κατάστημα.
via Associated Press

Έληξε το θρίλερ στην πόλη Έντε της Ολλανδίας, όπου ένας άνδρας ο οποίος απειλούσε ότι θα ανατιναχτεί κρατούσε ομήρους μέλη προσωπικού ενός νυχτερινού κέντρου.

″Ο τελευταίος όμηρος μόλις αφέθηκε ελεύθερος. Ένα άτομο συνελήφθη”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας ενώ οι αρχές δηλώνουν πως αυτή την στιγμή δεν μπορούν να δώσουν στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες.

Ο δράστης, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, μπήκε στο δημοφιλές Café Petticoat, στο Έντε το πρωί. Εντός του καταστήματος, σύμφωνα με δήλωση στην De Telegraaf βρίσκονταν τέσσερα άτομα από το προσωπικο.

Τρία από από αφέθηκαν ελεύθερα λίγες ώρες αργότερα ”εμφανώς φορτισμένα συναισθηματικά” όπως ανέφερε ο ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NOS. Όλα φορούσαν στολές του καταστήματος.

Λίγη ώρα αργότερα, του καταστήματος εξήλθε συνοδεία αστυνομικών ένας άνδρας που φορούσε μπαλακλάβα και έφερε χειροπέδες και ένα ακόμη άτομο που εκτιμάται πως ήταν ο τέταρτος όμηρος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το περιστατικό συνδέεται με τρομοκρατικά κίνητρα, όπως αναφέρει το BBC.

Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό ποιο ήταν ήταν το κίνητρο του δράστη ή τι ζητούσε για να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στην περιοχή και όπως αναφέρει το Reuters 150 κατοικίες εκκενώθηκαν ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να μην πλησιάζουν.

Δημοφιλή