Ονομαστική ψηφοφορία για τη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Αίγυπτο την Πέμπτη

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετικό αίτημα.
.
.
Eurokinissi

Ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια για τη συμφωνία Ελλάδας- Αιγύπτου για την ΑΟΖ, όπως ανακοινώθηκε από το προεδρείο της Βουλής.

Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της κύρωσης της συμφωνίας, ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος. Όπως είπε, τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνοτουρκική κρίση λαμβάνει τρομακτικές διαστάσεις.

Σημειώνεται ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έχουν δηλώσει ότι υπερψηφίζουν και τις δύο συμφωνίες (Αθηνών-Ρώμης και Αθηνών-Καΐρου), ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προαναγγείλει υπερψήφιση της συμφωνίας με την Ιταλία και «παρών» στη συμφωνία με την Αίγυπτο, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 τις καταψηφίζουν, ενώ η Ελληνική Λύση είχε επιφυλαχθεί. Σημειώνεται πως η Ελληνική Λύση κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας, η οποία απορρίφθηκε από όλα τα κόμματα.

Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της Βουλής, η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Πέμπτη από τις 15:00 έως τις 20:00, με σταδιακή προσέλευση των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας, λόγω των υγειονομικών μέτρων που τηρεί η Βουλή, λόγω του νέου κορονοϊού (60 βουλευτές ανά ώρα).

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ)

Δημοφιλή