ΔΙΕΘΝΕΣ
24/06/2021 16:18 EEST

Όταν ο Πάπας συνάντησε τον Σπάιντερμαν στο Βατικανό

Ο μεταμφιεσμένος άντρας φοράει συνήθως την στολή του Σπάιντερμαν για να επισκέπτεται παιδιά σε νοσοκομεία.

REUTERS
Συνάντηση του Πάπα με τον Σπάιντερμαν στο Βατικανό

Ενώ ο Πάπας Φραγκίσκος είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής στις συγκεντρώσεις του Βατικανού, αυτή τη φορά ένας υπερ ήρωας, ή μάλλον ένας Ιταλός που είχε ντυθεί με την στολή του Σπάιντερμαν, συγκέντρωσε όλη την προσοχή του κοινού.

Ο Ματία Βιγιαρντίτα, ο οποίος είναι 28 ετών, συνηθίζει να ντύνεται με κοστούμια υπερήρωων και να επισκέπτεται άρρωστα παιδιά στα νοσοκομεία, όπως στο παιδιατρικό νοσοκομείο του Βατικανού.

Ιδρωμένος μέσα στην στολή του, στο κύμα θερμότητας της Ρώμης, ο Βιγιαρντίτα είπε ότι ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να προσεύχεται για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ο άνδρας έδωσε στον Πάπα μια εφεδρική μάσκα, «για να του πει ότι μέσα από αυτά τα μάτια βλέπω καθημερινά πόνο από άρρωστα παιδιά στα νοσοκομεία».

Στην συνέχεια ο Βιγιαντίτα έβγαλε φωτογραφίες με νέους που παρευρέθηκαν στο κοινό σε μια αυλή του Βατικανού.

REUTERS
Συνάντηση του Πάπα με τον Σπάιντερμαν στο Βατικανό

Το Βατικανό χαρακτήρισε τον άντρα ως «έναν πραγματικά καλό σούπερ ήρωα» και ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πραγματοποίησε περισσότερες από 1.400 βιντεοκλήσεις, καθώς δεν ήταν σε θέση να επισκεφτεί αυτοπροσώπως τα παιδιά στα νοσοκομεία για να τα κάνει να γελάσουν.

Με πρόσθετες πληροφορίες από AP