Παιδεραστής Ρεθύμνου: Αναίρεση του βουλεύματος για την αποφυλάκισή του ζητά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η τελική κρίση σχετικά με το αν ο προπονητής θα οδηγηθεί πίσω στη φυλακή ανήκει στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.
Virojt Changyencham via Getty Images

Να αναιρεθεί το βούλευμα βάσει του οποίου ο παιδεραστής του Ρεθύμνου βγήκε με όρους εκτός της φυλακής ζήτησε από το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου η αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αδαμαντία Οικονόμου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός μελετώντας το βούλευμα έκρινε ότι δεν έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Η τελική κρίση σχετικά με το αν ο προπονητής θα οδηγηθεί πίσω στη φυλακή ανήκει στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται πως ο παιδεραστής προπονητής αποφυλακίστηκε, αφού προηγουμένως εξέτισε 12,5 χρόνια εγκλεισμού του, δηλαδή, τα 3/5 της ποινής του. Οι πόρτες της φυλακής άνοιξαν με βούλευμα του Εφετείου Ναυπλίου το οποίο του έθεσε περιοριστικούς όρους.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ο Εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα το οποίο έκρινε υπέρ της αποφυλάκισής του με όρους έπειτα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού για ασέλγειες σε βάρος 36 ανηλίκων, ώστε να εξετάσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία του.

Στη βάση αυτή σημειωνόταν πως αν διαπιστωθούν παραλείψεις στην αιτιολόγηση των δικαστών η υπόθεση θα οδηγηθεί σε αναίρεση και θα κριθεί εξ νέου η παραμονή του στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το dikastiko.gr, αποφυλακίστηκε υπό όρους, από τις φυλακές της Τρίπολης, ο παιδεραστής του Ρεθύμνου, ο προπονητής που καταδικάστηκε για την ασέλγεια σε 36 ανήλικους, μετά από 12,5 χρόνια από την σύλληψή του.

Τρία χρόνια μετά την πρώτη αποφυλάκισή του, η οποία δεν κράτησε παρά λίγες μέρες μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, ο παιδεραστής προπονητής αποφυλακίστηκε μετά την σχετική αίτηση που κατέθεσε στο συμβούλιο του σωφρονιστικού καταστήματος όπου βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, οι όροι της αποφυλάκισης είναι οι εξής: Να μην διαμένει και να μην επισκέπτεται τη νήσο Κρήτη, να δίνει το «παρών» δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, να διαμένει σε περιοχή της Αττικής που έχει οριστεί, να μη συναναστρέφεται με ανήλικους χωρίς παρουσία ή τη συναίνεση των εχόντων την επιμέλεια και να πηγαίνει για συνεδρία με ψυχίατρο μία φορά το μήνα (με αυτό ασχολείται η υπηρεσία επιμελητών).

Παιδεραστής του Ρεθύμνου: Τα 401 συγχωνεύτηκαν σε 220, έγιναν 20, αποφυλακίζεται στα 12

Υπενθυμίζεται ότι είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220 και που σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20.

Ο προπονητής καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το εφετείο.

Στα τέλη Απριλίου του 2020 είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές των Γρεβενών, που τότε εξέτιε την ποινή του, όμως λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισης και οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές.

Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης και εντοπίστηκε στην περιοχή της Μενεμένης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή