Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης από το Εθνικό Θέατρο: Η επιστολή παραίτησης

Δεκτή η παραίτηση από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Δημήτρης Λιγνάδης
Δημήτρης Λιγνάδης
Eurokinissi

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε δεκτή από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Όπως αναφέρει ο κ. Λιγνάδης μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης «το τελευταίο καιρό διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπο μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία […] Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνηση μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατέψω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντι τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου».

επιστολή Λιγνάδη
επιστολή Λιγνάδη
ΥΠΠΟΑ

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Λιγνάδης είχε πάρει θέση όσον αφορά τις «φήμες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που τον έφεραν να παραιτείται ή να εξωθείται σε παραίτηση από την ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, δηλώνοντας στις 2 Φεβρουαρίου μεταξύ άλλων: «Δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτές οι φήμες ούτε ποιο σκοπό εξυπηρετούν. Συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου».

Της ανακοίνωσης Λιγνάδη είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, που μετά από σύγχυση ωρών, ανέφερε ότι «οι αποφάσεις της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνονται αποκλειστικά μέσω των δελτίων Τύπου του ΥΠΠΟΑ και όχι από ιδιωτικά προφίλ στα social media. Κάθε άλλη ‘αξιόπιστη πληροφορία’ είναι παραπλανητική και εξυπηρετεί ασαφείς σκοπιμότητες».