ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/12/2019 18:41 EET | Updated 22/12/2019 18:43 EET

Παράπονα Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής για τις «γαλάζιες» δηλώσεις περί αστυνομικής βίας

Και ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τις αποδοκιμάσει.

Eurokinissi-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ακόμα και τον πρόεδρο της Βουλής «επιστράτευσε» ο ΣΥΡΙΖΑ για να ανακαλέσουν οι βουλευτές της ΝΔ τις δηλώσεις τους εναντίον πολιτών που δέχθηκαν αστυνομική βία.

Με τον πρόεδρο της βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, επικοινώνησε το απόγευμα της Κυριακής η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη για να του ζητήσει να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους βουλευτές της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδο, προκειμένου αυτοί να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη για τις δηλώσεις τους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι πρόκειται για δηλώσεις απαράδεκτες για μέλη του Κοινοβουλίου και θεωρεί ότι οι δυο βουλευτές μέσω δημόσιων παρεμβάσεων τους «συκοφάντησαν πολίτες που υπέστησαν αστυνομική βία και δικαιολόγησαν έκνομες ενέργειες μιας μειοψηφίας εντός της ΕΛ.ΑΣ όπως η διαπόμπευση πολιτών. Μια μειοψηφίας που όπως όλα δείχνουν απολαύει της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας και του κ. Μητσοτάκη αφού οι ενέργειες αυτές όχι μόνο δεν έχουν καταδικαστεί αλλά μέσω ψεμάτων επιχειρήθηκε να εμφανιστούν ως σύννομες και επιστροφή στην «κανονικότητα» όπως δυστυχώς την αντιλαμβάνεται η ΝΔ».

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του. «Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτακη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Γ. Ραγκουσης υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Κώδικας Δεοντολογίας του Αστυνομικού- ΠΔ 254/2004, ΦΕΚ 238/Α΄) με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται ότι: Αρθρο 2. Συμπεριφορά κατά την αστυνομική δραση. Δ (Ο αστυνομικός) Σέβεται το δικαίωμα στη ζωή και την προσωπική ασφάλεια κάθε ατόμου. Δεν επιφέρει , δεν προκαλεί και δεν ανέχεται πράξεις βασανιστηρίων ή απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης  ή τιμωρίας και αναφέρει αρμοδίως κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.