Παρέμβαση Ντογιάκου για σχέσεις στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας

Έρευνα για την υπόθεση διέταξε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
|
.
.
Eurokinissi

Παρέμβαση του Ισίδωρου Ντογιάκου, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» το οποίο κάνει λόγο για σχέσεις στελεχών της ΕΛΑΣ με νονούς της νύχτας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι συνομιλίες αυτές εντοπίστηκαν κατόπιν παρακολουθήσεων και ερευνών σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων με συμβόλαια θανάτου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ανώτατοι νυν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους σχετιζόμενους με ποινικά αδικήματα και παράνομες δραστηριότητες.

Απώτερος στόχος, όπως μαρτυρούν οι διάλογοι-φωτιά, ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ άλλων, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», τα πρώτα στοιχεία για τις ύποπτες σχέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και προσώπων του υποκόσμου, είδαν το φως μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων. Μάλιστα έχουν βρεθεί SMS τα οποία αποστέλλονταν σε επιχειρηματίες για επικείμενους ελέγχους από κρατικές υπηρεσίες.

Παρέμβαση Ντογιάκου: «Άμεση διερεύνηση της υπόθεσης»

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση και να ελεγχθεί η διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μάλιστα, για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας της ο κ. Ντογιάκος ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς τακτικό και επίκουρο προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα.

Την έρευνα της υπόθεσης διέταξε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, δημοσιεύμα που κάνει λόγο για παράνομα κυκλώματα έχει σταλέι στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: Dikastiko / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα