Πατήσια: Στο μικροσκόπιο κινήσεις και επαφές του ιερέα στην υπόθεση βιασμού ανήλικης

Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα λέει ο δικηγόρος του για την κατάθεση της 18χρονης.
Eurokinissi

Συνεχίζονται οι έρευνες σχετικά με την υπόθεση του 37χρονου ιερέα στα Πατήσια, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την Τρίτη για τις καταγγελίες περί βιασμού της 17χρονης, ενώ του ασκήθηκε και συμπληρωματική δίωξη έπειτα από κατάθεση μίας 18χρονης η οποία μίλησε για συναινετική σχέση από το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, από το Τμήμα Ανηλίκων της ΕΛΑΣ μελετώνται όλα τα στοιχεία για τις κινήσεις και επαφές του ιερέα και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέες εξελίξεις.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες περί βιασμού της 17χρονης, ενώ σε ότι αφορά την περίπτωση της 18χρονης παραδέχεται την ύπαρξη σχέσης, ισχυριζόμενος όμως πως επρόκειτο για σχέση μεταξύ ενηλίκων.

Σε αυτό αναφέρθηκε ο δικηγόρος του ιερέα, Κωνσταντίνος Γώγος, μιλώντας στην εκπομπή T-Live του Alpha. «Μπορεί σαν άνθρωπος να είχε μία σχέση ενηλίκων, γιατί απέκτησε ενδιαφέρον όταν η κοπέλα ενηλικιώθηκε και μόνο τότε κατά τη δήλωση του ιερέα» είπε ο κ. Γώγος, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κανένα ποινικό ενδιαφέρον, μπορεί κοινωνικά να έχει το καταλαβαίνω».

Ανέφερε πως «δεν υπάρχει κανένα ποινικό αδίκημα» και υποστήριξε ότι «θα επιβεβαιωθεί από το ανακριτικό στάδιο στο αμέσως προσεχές διάστημα». Oπως σημείωσε «η ανάκριση συνεχίζεται και με νέες μαρτυρίες θα προκύψει από τις νέες καταθέσεις πως η όλη σχέση είναι μια σχέση ενηλίκων και ολοκληρώθηκε όταν αυτή η γυναίκα ήταν ενήλικη. Σήμερα μιλάμε για μια κοπέλα 18 ετών ενήλικη και για έναν ενήλικο άνδρα».

Ερωτηθείς για την έναρξη της σχέσης, ο κ. Γώγος δήλωσε πως «δεν παραβλέπω το γεγονός ότι συνάψανε σχέσεις όταν εκείνη ήταν ανήλικη, σήμερα δεν είναι παιδί». Και επανέλαβε: «Αντιλαμβάνομαι κοινωνικά το ότι ένας παπάς να έχει εξωσυζυγική σχέση, ακούγεται άσχημο, μια σχέση όμως η οποία είναι μεταξύ δύο ενηλίκων, δεν είναι ποινικό αδίκημα». Σύμφωνα δε με τον δικηγόρο του ιερέα, η παπαδιά είναι στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή.

Τι κατέθεσε η 18χρονη

«Ήθελα να έχω έναν πνευματικό που θα με καταλάβαινε αν του μιλούσα και διαπίστωσα ότι το έβρισκα στον συγκεκριμένο ιερέα. Ήμουν στο σπίτι του ιερέα με τα παιδιά του και κάποια στιγμή ήρθαν αστυνομικοί από την υπηρεσία για να το ερευνήσουν κατέσχεσαν τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρήκαν εκεί μεταξύ των συσκευών αυτών ήταν και το κινητό μου» περιέγραψε η 18χρονη και συμπλήρωσε ότι εδώ και 2,5 χρόνια τρέφει αισθήματα για τον ιερέα όπως έγραψε το dikastiko.gr.

«Το καλοκαίρι του 2019 ήταν η πρώτη φορά που ολοκληρώσαμε τη σχέση μας. Ο,τι έχει γίνει έχει γίνει με τη θέλησή μου, είχα γνώση των πράξεών μου και ό,τι έκανα, ήθελα και το έκανα. Συνευρισκόμασταν είτε στο σπίτι μου ή στο δικό του, στο αυτοκίνητό του και στο κτίριο που στεγάζεται πλέον το κατηχητικό. Η σύζυγος του δεν το γνωρίζει. Αν είχε γίνει κάτι χωρίς τη θέλησή μου θα σας το έλεγα αμέσως. Σε μένα δεν έκανε ποτέ κάτι κακό. Του έστελνα και μου έστελνε μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο. Του έχω στείλει γυμνές μου φωτογραφίες και βίντεο δικά μου και αυτός μου έστελνε αντίστοιχα. Τα περισσότερα τα έχω αποθηκευμένα στο κινητό που έχει κατασχεθεί. Μεταξύ των άλλων που συζητούσαμε είχαμε αναφερθεί και σε τρίτα πρόσωπα σαν φαντασίωση χωρίς όμως να έχουμε κάνει ποτέ κάτι».

Πηγή: Dikastiko.gr

Δημοφιλή