Πάτρα: Προκαταρκτική εξέταση για 49χρονο που πέθανε έξω από το νοσοκομείο Άγ.Ανδρέας

Η οικογένεια καταγγέλλει πως πήγε στο νοσοκομείο και είπε πως έχει πόνο στο στήθος αλλά τον έδιωξαν επειδή δεν εφημέρευε. Πέθανε λίγα μέτρα πιο πέρα καθώς έφευγε.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
manusapon kasosod via Getty Images

Με εντολή του υπ.Υγείας, Θάνου Πλεύρη προς τον διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί ο θάνατος ενός 49χρονου μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η οικογένεια του θύματος υποστηρίζει ότι το βράδυ της 13ης Ιουλίου ο άνδρας μετέβη στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στο στήθος. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία δεν τον βοήθησαν επειδή το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία. Τελικά ο 49χρονος έπεσε νεκρός, καθώς έφευγε λίγα μέτρα μακριά από το νοσοκομείο.

Το προσωπικό του νοσοκομείου υποστηρίζει πάντως πως ο άνδρας δεν αναφέρθηκε σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας όταν έφθασε στο νοσοκομείο, αλλά έκανε λόγο για μυικό πόνο στην πλάτη.

Ο δε υπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter αναγκάζεται να δηλώσει τα αυτονόητα: “Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο, οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι”.

Τι λέει ο Διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας

«Το περιστατικό θα διερευνηθεί σύμφωνα με την εντολή του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν και αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν θα φθάσουν μέχρι το τελικό στάδιο, χωρίς την παραμικρή έκπτωση» ανέφερε σε δηλώσει του ο διοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης σε δηλώσεις που έκανε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Λίγο νωρίτερα είχε είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο και είχε συνομιλήσει με τους υπεύθυνους.

Όπως διευκρίνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Εντός 24 ωρών, σύμφωνα με την εντολή του υπουργού Υγείας (για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το περιστατικό), θα έχουμε μία πρώτη πορισματική έκθεση και ακολούθως θα γίνουν οι όποιες περαιτέρω διοικητικές ενέργειες».

Τέλος εξέφρασε τη βαθιά θλίψη και οδύνη του «για το ατυχές περιστατικό, όπου έχασε την ζωή του ένας νέος άνθρωπος» και συμπλήρωσε: «Εκφράζω, επίσης, τη βαθιά οδύνη τόσο του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη όσο και της διοίκησης του νοσοκομείου ”Άγιος Ανδρέας”».

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή