Το παγωτό με σκόνη πιπεριού χαμπανέρο που ελάχιστοι τολμηροί το δοκιμάζουν

Είναι τόσο καυτό που όσοι το δοκιμάσουν πρέπει να υπογράψουν ότι ο πωλητής απαλλάσσεται από την ευθύνη αν πάθουν κάτι.
.
Youtube
.

Το Χιράτα, ένα μικρό χωριό στην επαρχία Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, έχει γίνει διάσημο γιατί προκαλεί τους τουρίστες να δοκιμάσουν το εξαιρετικά πικάντικο παγωτό του με σκόνης πιπεριού χαμπανέρο.

Αυτό το ειδικό παγωτό έχει τόσο πικάντικη γεύση και είναι τόσο καυτό που όσοι το δοκιμάσουν πρέπει να υπογράψουν ότι ο πωλητής απαλλάσσεται από την ευθύνη αν πάθουν κάτι.

Η ιστορία του διάσημου πλέον παγωτού χαμπανέρο του Χιράτα χρονολογείται από την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011. Πριν το τσουνάμι χτυπήσει την περιοχή και οι φόβοι για πτώση ραδιενέργειας αρχίσουν να κυριεύουν το έθνος, το χωριό δεν είχε ποτέ προβλήματα με την πώληση λαχανικών. Στη συνέχεια, όμως, ο κόσμος δεν εμπιστευόταν τα τοπικά προϊόντα με αποτέλεσμα οι ντόπιοι να ασχίσουν να αναζητούν νέους τρόπους για να βγάλουν τα προς το ζην.

Τρεις ντόπιοι αγρότες είχαν την ιδέα να καλλιεργήσουν «χαριτωμένα» μικρά πιπεριά χαμπανέρο, χωρίς να σκεφτούν πολύ το γεγονός ότι αυτές οι πιπεριές ήταν πολύ πιο καυτερές για τους περισσότερους Ιάπωνες καταναλωτές.

Το 2015, ενώ εξέταζαν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις πιπεριές χαμπανέρο τους, σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν το πικάντικο λαχανικό ως συστατικό παγωτού. Η ιδέα έπιασε και το παγωτό χαμπανέρο έκανε viral το χωριό.

Η παρασκευή παγωτού χαμπανέρο δεν είναι η πιο εύκολη δουλειά στον κόσμο. Οι εργαζόμενοι φορούν γάντια, μάσκες και γυαλιά καθώς πασπαλίζουν το παγωτό με σκόνη πιπεριού χαμπανέρο που καίει τη γλώσσα.

Όσοι είναι αρκετά τολμηροί για να δοκιμάσουν αυτή τη λιχουδιά μπορούν να επιλέξουν διαφορετικούς βαθμούς «καψίματος», με την πιο ακραία - την «κολασμένη πικάντικη γεύση» - να προσφέρεται χωρίς χρέωση.

Ένας ανταποκριτής από ένα δημοφιλές ιαπωνικό ριάλιτι ταξίδεψε πρόσφατα στο χωριό Χιράτο για να δοκιμάσει το διάσημο παγωτό χαμπανέρο και επέλεξε την πιο καυτή ποικιλία. Αν και φαινόταν γενναίος και αποφασιστικός στην αρχή του πειράματος, υπέκυψε στα δάκρυα και το κλάμα, πριν δροσίσει το στόμα του με λίγο κρύο νερό, χωρίς να τελειώσει το παγωτό του.

Πηγή: Odditycentral

Προτείνετε μια διόρθωση