Φωτιές ανά την επικράτεια: Ποια είναι η εικόνα των πυρκαγιών σε Πάτρα, Έβρο, Λάρισα, Ύδρα

Κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων
Πυρκαγιά στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024
Πυρκαγιά στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024
Eurokinissi

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει ανά την επικράτεια.

Αναλυτικότερα, στην Πάτρα με διάσπαρτες εστίες είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Αγίου Τρύφωνος. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα κοντά σε περιαστικό ιστό και κινητοποιήθηκαν 78 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 οχήματα, 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα. Έχουν σταλεί 4 μηνύματα του 112. Εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, καθώς και το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα».

Στη Λάρισα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες τηςπυρκαγιάς που ξέσπασε σε υπολείμματα καλλιεργειών στην περιοχή Αγία Τριάδα Φαρσάλων. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος από τη 10η ΕΜΟΔΑ, 9 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 3 αεροπλάνα. Έχει σταλεί ένα μήνυμα του 112. Επίσης, φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Αγία Λάρισας: Επιχειρούν 25 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα και 3 αεροπλάνα, με συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο είναι πλέον η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Ρούσσα του δήμου Σουφλίου Έβρου.

Στην Ύδρα δεν έχει επεκταθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων. Επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα από το Εθ. Π.Κ Ύδρας και 1 ελικόπτερο, ενώ απεστάλησαν και 4 πυροσβέστες από την Τροιζήνα.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα, στη Χίο. Κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, με συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Δημοφιλή