Με διάσπαρτες εστίες η φωτιά στην Πάτρα

Κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Πυρκαγιά στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024
Πυρκαγιά στην περιοχή Γηροκομειό της Πάτρας, Τρίτη 9 Ιουλίου 2024
Eurokinissi

Με διάσπαρτες εστίες είναι πλέον η φωτιά στην Πάτρα, όπου ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση της φωτιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση απειλώντας σπίτια στην περιοχή.

Αναλυτικότερα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση πλησίον της οδού Αγίου Τρύφωνος, σε χαράδρα κοντά σε περιαστικό ιστό και κινητοποιήθηκαν 78 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 οχήματα, 6 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα. Έχουν σταλεί μηνύματα του 112.

Εκκενώθηκε το «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο παίδων της Πάτρας, ενώ επίσης εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Γηροκομειό, Αρόη και Παγώνα. Ειδικότερα, οι κάτοικοι της περιοχής Γηροκομειό κλήθηκαν να μετακινηθούν προς την Εγλυκάδα, στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ, ενώ οι κάτοικοι της Αρόης και της Παγώνας κλήθηκαν να μετακινηθούν προς την Πάτρα. Ένα ακόμη μήνυμα εστάλη, μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής, Εγλυκάδα, με το οποίο κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς την πόλη της Πάτρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δημοφιλή