Πυρκαγιά στο Κρανίδι Αργολίδας – Μήνυμα 112 σε Δάρδιζα για απομάκρυνση προς Θερμησία

Πυρκαγιά ξέσπασε και στην περιοχή Τουρκολέκα Αρκαδίας.
φωτογραφία αρχείου
φωτογραφία αρχείου
NurPhoto via Getty Images

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Κρανιδίου της Αργολίδας. Μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή Δάρδιζα να απομακρυνθούν προς Θερμησία & Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

«Τέσσερα πύρινα μέτωπα αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Δάρδιζας», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαντζούνης, προσθέτοντας ότι «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να μην φθάσει η πυρκαγιά στην κοινότητα».

Όπως πρόσθεσε, «η φωτιά ξεκίνησε από τις περιοχές Ηλιόκαστρο και το Λουκαίτι και έφθασε κοντά στη Δάρδιζα», συμπληρώνοντας ότι «επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με πέντε εναέρια μέσα».

Όμως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα έξι μποφόρ».

Σχετικά με το αν έχουν προκληθεί ζημιές από την φωτιά, ο Γιάννης Μαντζούνης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απ΄ όσο γνωρίζω, έχουν προκληθεί ζημιές σε αποθήκες και αυλές σπιτιών».

Τέλος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 73 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 23 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε λεπτά και στην κοινότητα Τουρκολέκα Φαλαισίας, στην Αρκαδία.

Δημοφιλή