Πυροσβεστική : 4.500 χιλιάδες διασώσεις πολιτών έχουν γίνει μέχρι σήμερα στη Θεσσαλία

Η μεγαλύτερη επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.
Γ. Αρτοποιός: Έχουν γίνει 350 διασώσεις πολιτών από το πρωί του Σαββάτου (9/9)
Γ. Αρτοποιός: Έχουν γίνει 350 διασώσεις πολιτών από το πρωί του Σαββάτου (9/9)
screenshot

Μέχρι σήμερα η Πυροσβεστική έχει επέμβει σε 9.200 συμβάντα και έχει προχωρήσει σε 4.500 διασώσεις πολιτών από επίγειες και ενάεριες δυνάμεις, όπως τόνισε, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό, για την μεγαλύτερη επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ. την ΕΛΑΣ, το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές πολιτών, αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα, όπως επισήμανε ο κ. Αρτοποιός, ενώ πρόσθεσε ότι πολλοί πολίτες παραμένουν εκεί με την θέληση τους.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

« Καλησπέρα σας από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας από τη Θεσσαλία.

Μέχρι σήμερα από τις 5 Σεπτεμβρίου έχουμε επισήμως καταγεγραμμένα 9.200 συμβάντα και έχουμε προβεί σε 4.500 διασώσεις συμπολιτών μας από επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επέμβαση του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας σε συνεχή συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ την Ελληνική Αστυνομία το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Ενδεικτικό αυτού είναι ότι συμμετέχουν και οι 8 ΕΜΑΚ στις επιχειρήσεις. Συνδράμουν εθελοντές και εθελοντικές Ομάδες διασώσεων από όλη την Ελλάδα με προσωπικό και μέσα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές συμπολιτών μας. Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα. Πολλοί δε παραμένουν εκεί οικειοθελώς. Με εναέρια μέσα ελικόπτερα και drones αλλά και σωσίβιες λέμβους τους παρέχονται τρόφιμα, νερά ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη κλινοστρωμνής.

Στην περιοχή της Λάρισας και σε συνοικίες όπως η Γιάννουλη ο Άγιος Θωμάς η Νέα Σμύρνη και ο Ιπποκράτης έχουν πραγματοποιηθεί από το πρωί 130 μετακινήσεις συμπολιτών μας. Αν και τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει το τελευταίο 48ωρο παρατηρείται υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού στις ανατολικές εκβολές του προς περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και στην βορειοανατολική πλευρά προς Αμφιθέα.

Η στάθμη του Πηνειού ποταμού παραμένει στα ίδια επίπεδα και τα επιχειρησιακά δεδομένα αξιολογούνται τόσο από το ΕΣΚΕΔΙΚ όσο και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ το οποίο βρίσκεται εντός στρατοπέδου 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.

Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Κυρίες και κύριοι παραμένουμε όλοι στο πεδίο των επιχειρήσεων για όσο χρειαστεί.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση

Σας ευχαριστώ »

Δημοφιλή