Συμπλοκή με νεκρό στην Κηφισιά: Τι κατάθεσε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον δράστη

Ένας Ρομά έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην Κηφισιά, έπειτα από πυροβολισμούς ειδικού φρουρού, ο οποίος υπηρετεί στην ΔΙΑΣ.

Αιματηρή συμπλοκή, μεταξύ επίδοξων ληστών κι ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, συνέβη αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Κηφισιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας φέρεται να είδε μία ομάδα ατόμων να επιχειρούν να αρπάξουν με τη βία την τσάντα μίας ηλικιωμένης γυναίκας. Αμέσως αντέδρασε φωνάζοντας τους ότι είναι αστυνομικός, ωστόσο, αυτοί -σύμφωνα πάντα με τις αρχικές πληροφορίες- τράβηξαν όπλο.

«Είδα την ηλικιωμένη γειτόνισσά μου να είναι μαζί με αγνώστους, που την τραβούσαν από το χέρι για να τη βάλουν μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αρχικά πίστεψα ότι μπορεί να είναι τίποτα γνωστοί της. Μετά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Προσπάθησα να τηλεφωνήσω στο γιο της και ταυτόχρονα άρχισα να τους ακολουθάω με το αυτοκίνητό μου, καθώς κινούνταν με το δικό τους όχημα. Όταν τους έφτασα και προσπάθησαν να βγάλουν έξω από το αυτοκίνητο τη γυναίκα, τότε ένας από αυτούς έβγαλε όπλο. Εγώ προσπάθησα να πετύχω με το όπλο μου τα λάστιχα. Μετά τους πυροβολισμούς αυτοί έφυγαν, σταμάτησα να τους καταδιώκω και πήρα την Άμεση Δράση για να αναφέρω το περιστατικό».

Η περιγραφή ανήκει στον αστυνομικό που ενεπλάκη σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στην Κάτω Κηφισιά, όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ένας από τους άντρες που επέβαιναν στο όχημα, στο οποίο επιβιβάστηκε με τη βία η ηλικιωμένη γυναίκα, πιθανόν για να τη μεταφέρουν σε κάποιο ΑΤΜ για να κάνει ανάληψη χρημάτων.

Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την ώρα του περιστατικού βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, φέρεται να πυροβόλησε πέντε φορές προς το αυτοκίνητο των αγνώστων, επιχειρώντας να πετύχει -όπως είπε- τα λάστιχα. Στη συνέχεια, οι άγνωστοι μπήκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν. Περίπου μισή ώρα αργότερα Ρομά μεταφέρθηκε από φίλο του τραυματισμένος από σφαίρα σε ιδιωτική κλινική, όπου και εξέπνευσε. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για Ρομά που επέβαινε στο αυτοκίνητο που καταδιώχθηκε. Ο αστυνομικός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία, έδινε χθες μέχρι αργά κατάθεση στους συναδέλφους του για όλα όσα συνέβησαν.

Δημοφιλή