ΔΙΕΘΝΕΣ
01/04/2021 19:11 EEST | Updated 01/04/2021 19:16 EEST

Πετάχτηκε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, γύρισε και βρήκε 15.000 μέλισσες στο αυτοκίνητο

Αρχισε να το οδηγεί χωρίς να έχει πάρει χαμπάρι το παραμικρό.

Facebook/Las Cruces Fire Department

Eνας άνδρας στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ πετάχτηκε για ψώνια στο τοπικό σούπερ μάρκετ και μόλις επέστρεψε στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της επιχείρησης, βρήκε μέσα 15.000 μέλισσες.

Ο άνδρας, την απίστευτη ιστορία του οποίου έφεραν στο φως της δημοσιότητας οι New York Times, έλειψε μόνο για 10 λεπτά από το όχημά του ενώ το σμήνος των μελισσών προφανώς μπήκε μέσα από κάποιο ανοιχτό παράθυρο.

Το πιο εκπληκτικό στην υπόθεση είναι ότι δεν είχε πάρει χαμπάρι το παραμικρό, παρά μόνο όταν μπήκε μέσα στο Ι.Χ. και άρχισε να το οδηγεί. Τότε μόνο πρόσεξε την απροσδόκητη παρουσία χιλιάδων εντόμων στο πίσω κάθισμα.

«Τότε γύρισε πίσω και είπε ”ο Χριστός κι η Παναγία” (σ.σ. holy cow)» αποκάλυψε ο Τζέσε Τζόνσον, ένας πυροσβέστης εκτός υπηρεσίας, του οποίου το χόμπι είναι η μελισσοκομία και έτυχε να βρίσκεται στο σημείο. «Κάλεσε την Πυροσβεστική επειδή δεν ήξερε τι να κάνει», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον και οι συνάδελφοί του πυροσβέστες που έφτασαν επιτόπου βοήθησαν τον άντρα να αφαιρέσει τις μέλισσες από το Ι.Χ. του και να τις βάλει σε ένα άδειο κουτί.

Οπως εξήγησε, το σμήνος των μελισσών μαζί με τη βασίλισσά τους πιθανότατα έψαχναν ένα νέο σπίτι - κάτι που τις καθιστά πιο υπάκουες και ευκολότερες στο χειρισμό, καθώς δεν υπερασπίζονται την φωλιά τους.

Ολο το περιστατικό πέρασε χωρίς απρόοπτα - αλλά όχι εξ ολοκλήρου.

«Ενας τύπος δέχτηκε τσίμπημα στο χείλος και τον κοροϊδεύαμε το επόμενο πρωί», είπε ο Τζόνσον στους Times.

(με πληροφορίες από New York Times, Guardian)