Πέθανε διάσημος ο Γάλλος σεφ Μισέλ Ρου

Υπήρξε ο πρώτος σεφ που πήρε αστέρι Michelin στην Βρετανία.
huffpost uk/Getty Images
huffpost uk/Getty Images

Πέθανε την Τετάρτη, 11 Μαρτίου, σε ηλικία 79 ετών ο παγκοσμίου φήμης Γάλλος σεφ, Μισέλ Ρου, από σοβαρή ασθένια στους πνεύμονες.

Το 1967 ο Ρου μαζί με τον αδελφό του Αλμπέρ, άνοιξαν το εστιατόριο La Gavroche, στην φημισμένη (και πανάκριβη) οδό Σλόαν του Λονδίνου, το οποίο το 1982 έγινε το πρώτο στην χώρα που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, αλλάζοντας για πάντα την βρετανική βιομηχανία της εστίασης και της φιλοξενίας.

Ο γιος του Αλεν αλλά και οι δύο κόρες του Φρανσίν και Κριστίν με ανακοίνωση τους ευχαρίστησαν όλους για την υποστήριξη τους το διάστημα που αντιμετώπισε πρόβλημα με την υγεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ HUFFPOST

Mισέλ Ρου: O σεφ-θρύλος μιλά αποκλειστικά στη HuffPost Greece

«Είμαστε ευγνώμονες που μοιραστήκαμε την ζωή μας με αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για όλα όσα έχει επιτύχει. Μια ταπεινή μεγαλοφυΐα, ένας θρυλικός σεφ, ένας δημοφιλής συγγραφέας και χαρισματικός δάσκαλος. Για πολλούς υπήρξε μία πατρική φιγούρα που πρόσφερε έμπνευση με την ακόρεστη δίψα του για ζωή και τον ακαταμάχητο ενθουσιασμό του».

«Πάνω απ′ όλα θα μας λείψει το γέλιο του, η μεγάλη του καρδιά, η γενναιοδωρία του, η καλοσύνη του που δεν γνώριζε όρια. Το αστέρι του Μισέλ, θα λάμπει για πάντα, προκειμένου να φωτίζει τον δρόμο για τις γενιές των σεφ που θα ακολουθήσουν».

Πηγή: HuffPost UK