Πέτσας: Μέχρι αύριο η θέση της Ελλάδας για τις αεροπορικές συνδέσεις

Μεγάλη συμφωνία Ελλάδας με την TUI – Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον ανασχηματισμό.
|
Eurokinissi

Αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου, μία ημέρα πριν ανοίξουν όλα τα αεροδρόμια της χώρας, θα υπογραφεί στην Κω στρατηγική συμφωνία στήριξης του ελληνικού τουρισμού ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία που δείχνει ότι η TUI, ένας από τους πιο σημαντικούς στρατηγικούς μας εταίρους, δίνει προτεραιότητα στη χώρα μας ως ευρωπαϊκό προορισμό και ενισχύει την προσπάθεια ανάκαμψης του Ελληνικού τουρισμού ύστερα από την πρωτοφανή κρίση που υπέστη ο τουρισμός παγκοσμίως», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τις λίστες των χωρών από τις οποίες θα δεχόμαστε επισκέπτες, καθώς ακόμα υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Όπως εξήγησε ο κ. Πέτσας, πρόκειται για μία δύσκολη συζήτηση που διεξάγεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αναμένεται η οριστικοποίηση της τελικής λίστας με τις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα θα έχει σύνδεση. Πάντως το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη, θα γίνει γνωστή η θέση της Ελλάδας καθώς από την 1 Ιουλίου ανοίγει ο τουρισμός.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Υπουργού Επικρατείας κ. Γιώργου Γεραπετρίτη στο ραδιόφωνο του Alpha, σχετικά με επικείμενο ανασχηματισμό μετά την 1 Ιουλίου, ο κ. Πέτσας αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού.

.
.
Eurokinissi

Σχετικά με το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις συναθροίσεις. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το σχέδιο νόμου καλύπτει ένα υπαρκτό κενό στην προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών που προβλέπει το Σύνταγμα και επιχειρεί να διαμορφώσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο για την άσκηση του δικαιώματος του συνέρχεσθαι και ειδικότερα τη διενέργεια δημοσίων συναθροίσεων. Κατοχυρώνεται έτσι το δικαίωμα όσων επιθυμούν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, χωρίς όμως να καταπατώνται τα δικαιώματα των πολλών.

Όσο για το θέμα των πολιτικών αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών για τη συνομιλία Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας παράλληλα για παλικαρισμούς. «Η σιωπή του διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο στην συνείδηση των πολιτών», υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μιλώντας για θέματα οικονομίας ο Στέλιος Πέτσας μεταξύ άλλων προανήγγειλε τη διεύρυνση των ευεργετημάτων του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, λέγοντας ότι θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.