Ψήνουμε σκεπαστή πίτσα με γαλοτύρι και λιαστές ντομάτες για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε ελιές Καλαμών και φύλλα φρέσκιας ρίγανης. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 5′

Ψήσιμο: 5′

Υλικά

4 μεσαίες αραβικές πίτες

Advertisement

300 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι ή άλλο αλειφώδες τυρί της αρεσκείας μας

στραγγίζουμε 60 γρ. λιαστές ντομάτες, από βάζο, σε λάδι, για να είναι μαλακές

60 γρ. ελιές Καλαμών

Advertisement

λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή λίγη ξερή

πιπέρι, κατά προτίμηση πράσινο

Εκτέλεση

Advertisement

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Αλείφουμε 4 μεσαίες αραβικές πίτες με 300 γρ. γαλοτύρι ή κατίκι.

Στραγγίζουμε 60 γρ. λιαστές ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Advertisement

Ανακατεύουμε με 60 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες και μοιράζουμε το μείγμα στις πίτες.

Advertisement

Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα φρέσκιας ρίγανης ή λίγη ξερή και τρίβουμε πιπέρι.

Διπλώνουμε τις πίτες στα δύο, σαν μισοφέγγαρα και ψήνουμε για 4′ – 5′, ίσα να ζεσταθεί και να λιώσει λίγο το τυρί.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #119» σε συνταγή Tina’s Webb.

Advertisement