Πιερία: Επιχείρηση έριχνε επικίνδυνα υγρά απόβλητα στον Θερμαϊκό

Κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας εντοπίστηκε ανεξέλεγκτη διάθεση άνω των 4.000 τόνων ζωικών υποπροϊόντων σε ρέμα που καταλήγει στο Θερμαϊκό.
astynomia.gr

Δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές σε βάρος 59χρονου υπεύθυνου επιχείρησης στην Πιερία, καθώς διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων ανεξέλεγκτη διάθεση ζωικών υποπροϊόντων καθώς και ανεπαρκώς επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων που καταλήγουν στο Θερμαϊκό κόλπο.

Ειδικότερα, οι περιβαλλοντικές παραβάσεις εντοπίστηκαν κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας που διενεργήθηκε από από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας με τη συνδρομή Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος.

Ως υπεύθυνη κρίθηκε επιχείρηση επεξεργασίας νωπών κρεάτων στην Πιερία, με συνέπεια να σχηματιστεί δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση σε βάρος του 59χρονου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Δικογραφία για περιβαλλοντική ρύπανση: Ανεξέλεγκτη διάθεση άνω των 4.000 τόνων ζωικών υποπροϊόντων

Αναλυτικά, κατά τη δειγματοληψία υγρών αποβλήτων από την έξοδο του βιολογικού καθαρισμού της επιχείρησης σε όμορο ρέμα προέκυψαν -σύμφωνα με ανακοίνωση- τα εξής: η εταιρεία προέβη κατά τη διετία 2020/21 σε διάθεση ανεπαρκώς επεξεργασμένων (χωρίς χλωρίωση/απολύμανση) υγρών αποβλήτων, σε ανεξέλεγκτη διάθεση άνω των 4.000 τόνων ζωικών υποπροϊόντων (κατά παράβαση των όρων της σχετικής ΑΕΠΟ) και άνω των 125 τόνων ιλύος (κατά παράβαση των όρων της σχετικής ΑΕΠΟ).

«Αποτέλεσμα των παραπάνω πράξεων ήταν η συνεχόμενη πρόκληση ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, δηλαδή η πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, στην ποιότητα ζωής, στην υγεία των κατοίκων, στους ζωντανούς οργανισμούς και στο οικοσύστημα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σημειώνεται πως η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: dikastiko.gr

Δημοφιλή