Πλεύση Ελευθερίας: Μετά τη διαγραφή του υιού Χουρδάκη ανεξαρτητοποιείται η βουλευτής μητέρα του

Οικογενειακή υπόθεση τα ψηφοδέλτια της «Πλεύσης Ελευθερίας» στη Θεσσαλονίκη. Κατέληξε σε διπλή έξοδο από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντονοπούλου.
ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
Eurokinissi

19 ημέρες μετά τη διαγραφή του γιου της, Μιχάλη Χουρδάκη, έγινε γνωστό ότι ανεξαρτητοποιείται και η μητέρα του, Αρετή Παπαϊωάννου. από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου «Πλεύση Ελευθερίας».

Η κυρία Παπαϊωάννου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης ταυτόχρονα με τον Μιχάλη Χουρδάκη που εξελέγη στην Α′ Θεσσαλονίκης, σε μία εξαιρετικά σπάνια πολιτική συνύπαρξη.

Τελικά, όμως, η οικογενειακή πολιτική φιλοδοξία δεν ταίριαξε με τις αρχές της Πλεύσης Ελευθερίας, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος.

Έτσι ο Μιχάλης Χουρδάκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, πριν από λίγες εβδομάδες διεγράφη από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, χωρίς να παραδώσει την έδρα του. Τώρα ακολουθεί η μητέρα του.

Όπως έπραξε και ο υιός Χουρδάκης, έτσι και η μητέρα του ανακοίνωσε ότι δεν θα παραδώσει την βουλευτική έδρα της στο κόμμα, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε απαξιωτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό της μετά την αποχώρηση του υιού της:

«Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της αραιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ – και ορισμένων μελών αυτής – προς το πρόσωπό μου, έπειτα – κυρίως – από την αποπομπή του βουλευτή της Α Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση. Ειδικότερα, μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφωνούσα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή» με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή νου – προσωπική και πολιτική – από τις κομματικές εργασίες», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή παραίτησης.

Δημοφιλή