Πληροφορίες για άρση των διαφωνιών σχετικά με τον τόπο ταφής του Μίκη

Εν αναμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
Eurokinissi

Συναίνεση στην οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη όσον αφορά τον τόπο ταφής του υπήρξε σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες φτάνουν σε αναμονή της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Οι οικείοι του μεγάλου συνθέτη, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, θα εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του -την οποία είχε εκφράσει και εγγράφως- να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου αναπαύονται οι γονείς και ο αδελφός του, ενώ την Τετάρτη η οικογένεια του Μίκη θα μεταβεί στα Χανιά.

Νωρίτερα σήμερα, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Θεοδωράκης, με ανάρτηση του στο facebook δήλωσε μεταξύ άλλων ότι δεν πρόκειται να δώσει το «παρών» κατά τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Αθηνών όσον αφορά τον τόπο ενταφιασμού του πατέρα του, προσθέτοντας «δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά».

Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του μεγάλου συνθέτη έως τη Δευτέρα οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη.

Αφορμή για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αποτέλεσε η απόφαση του συγγενικού περιβάλλοντος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας αντί στον Γαλατά Χανίων, τόπο που σύμφωνα με το δικόγραφο που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο είχε επιλέξει ο ίδιος ο εκλιπών για την τελευταία κατοικία του.

Popular in the Community