ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/09/2018 16:13 EEST | Updated 10/09/2018 16:14 EEST

Πού κινούνται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του φαρμακοποιού στο Ν. Ψυχικό

Eurokinissi/

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τη δολοφονία του φαρμακοποιού, 57 ετών, το περασμένο Σάββατο, κάτω από το σπίτι του, στην οδό Πλαστήρα του Νέου Ψυχικού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αναζητούν όχι μόνο τον δολοφόνο αλλά και αυτόν που μπορεί να έδωσε την εντολή εκτέλεσης. Ο ένοπλος φαίνεται ότι γνώριζε καλά το πρόγραμμα του θύματος. Έδρασε σε μία πολυσύχναστη περιοχή αδιαφορώντας για τυχόν βλέμματα περαστικών, ήταν ψύχραιμος και ήθελε να είναι σίγουρος ότι θα αφήσει πίσω του νεκρό τον άτυχο φαρμακοποιό.

Το θύμα βγήκε το πρωί του Σαββάτου από το γκαράζ του σπιτιού του στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Ιωνίας, όπου τον περίμενε ο δράστης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πυροβόλησε τουλάχιστον οχτώ φορές. Μία σφαίρα πέτυχε τον φαρμακοποιό στο κεφάλι, μία στην κοιλιακή χώρα και μία στην πλάτη. Κατόπιν, εξαφανίστηκε πεζός, πιθανόν κινούμενος σε σημείο, όπου είχε σταθμεύσει όχημα διαφυγής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και ότι φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα.

Η Ασφάλεια πήρε κατάθεση από τη σύζυγο του φαρμακοποιού, γιατρό στο επάγγελμα, η οποία σε κατάσταση σοκ είπε ότι ο άντρας της δεν είχε εχθρούς και ότι δεν μπορεί να φανταστεί ποιος θα ήθελε να τον σκοτώσει.

Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. είναι οι οικονομικές διαφορές. Έτσι, στο μικροσκόπιο θα μπουν οι τελευταίες οικονομικές συναλλαγές του θύματος, ο οποίος διατηρούσε φαρμακείο σε κεντρικό σημείο της Αθήνας. Η δεύτερη εκδοχή που θα εξεταστεί είναι οι προσωπικές διαφορές. Καταθέσεις θα ληφθούν από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του για να διαπιστωθεί εάν είχε ποτέ διαφορές για οποιοδήποτε προσωπικό του θέμα. Σημειώνεται ότι κατά σύμπτωση το θύμα είχε το ίδιο επώνυμο με πρόσωπο που εμπλέκεται σε μεγάλο σκάνδαλο και έχει απασχολήσει κατά κόρον την επικαιρότητα. Η σύζυγός του εξήγησε, πάντως, στους αστυνομικούς ότι ο άντρας της δεν έχει καμία συγγενική σχέση μαζί του.