Πωλείται ρολόι της Χιροσίμα που έλιωσε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού

Το ρολόι ανασύρθηκε από τα ερείπια της Χιροσίμα και προσφέρει μια ματιά στην καταστροφή της πρώτης ατομικής βόμβας που πυροδοτήθηκε για πρώτη φορά εναντίον μιας πόλης.
.
.
RR Auction

Ένα ρολόι που έλιωσε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου του 1945, πωλήθηκε σε δημοπρασία για περισσότερα από 31.000 δολάρια.

Το ρολόι είναι παγωμένο στη στιγμή της έκρηξης της ατομικής βόμβας πάνω από την ιαπωνική πόλη - 8:15 π.μ. - κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών RR Auction με έδρα τη Βοστώνη, αναφέρει το Sky.

Η νικητήρια προσφορά στη δημοπρασία που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (22/2) ήταν 31.113 δολάρια.

Το ρολόι ανασύρθηκε από τα ερείπια της Χιροσίμα και προσφέρει μια ματιά στην καταστροφή της πρώτης ατομικής βόμβας που πυροδοτήθηκε για πρώτη φορά εναντίον μιας πόλης.

Το μικρό μπρούτζινο ρολόι, ένα από τα λίγα διασωθέντα από τη ζώνη της έκρηξης, βγήκε σε δημοπρασία μαζί με άλλα ιστορικής σημασίας αντικείμενα, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Παρά το θόλωμα του κρυστάλλου που προκλήθηκε από την έκρηξη, οι δείκτες του ρολογιού παραμένουν σταματημένοι στις 8:15 π.μ. - τη στιγμή που το B-29 Enola Gay έριξε την ατομική βόμβα Little Boy.

.
.
RR Auction

Ο οίκος δημοπρασιών ανέφερε ότι σύμφωνα με τον αποστολέα του αντικειμένου, ένας Βρετανός στρατιώτης ανέσυρε το ρολόι χειρός από τα ερείπια της πόλης, ενώ βρισκόταν σε αποστολή για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και για την αξιολόγηση των αναγκών ανασυγκρότησης μετά τη σύγκρουση, στο Prefectural Promotion Hall στη Χιροσίμα.

«Ελπίζουμε ολόψυχα ότι αυτό το έργο θα αποτελέσει ένα οδυνηρό διδακτικό σύμβολο, όχι μόνο για να μας θυμίζει τα δεινά του πολέμου, αλλά και για να υπογραμμίζει τις βαθιές, καταστροφικές δυνατότητες που η ανθρωπότητα πρέπει να προσπαθήσει να αποφύγει», δήλωσε ο Bobby Livingston, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auction.

«Αυτό το ρολόι χειρός, για παράδειγμα, σηματοδοτεί την ακριβή χρονική στιγμή που η ιστορία άλλαξε για πάντα».

Ο νικητής της δημοπρασίας επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος.

Δημοφιλή