Πόλεμος του YouTube στους αντιεμβολιαστές, μπλοκάρει κανάλια και «εκπροσώπους» τους

Η πλατφόρμα σκληραίνει τη στάση της σε όσους διασπείρουν fake news για τα εμβόλια.
Russell Cheyne via Reuters

Το YouTube θα μπλοκάρει όλο το αντι-εμβολιαστικό περιεχόμενο, προχωρώντας πέρα από τον κορονοϊό και συμπεριλαμβάνοντας όποιο περιεχόμενο ισχυρίζεται ότι τα εμβόλια προκαλούν χρόνιες επιπτώσεις στην υγεία ή περιέχουν παραπληροφόρηση για τις ουσίες των εμβολίων, όπως γνωστοποίησε η πλατφόρμα την Τετάρτη.

Η διαδικτυακή εταιρεία βίντεο που ανήκει στην Alphabet (μητρική της Google) θα μπλοκάρει επίσης επιφανείς «ακτιβιστές» κατά των εμβολίων, αφαιρώντας πολλά κανάλια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, που επικαλείται τον αντιπρόεδρο του YouTube, Ματ Χάλπριν.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ και ο Τζόζεφ Μέρκολα, οι οποίοι αποτελούν εδώ και καιρό προσωπικότητες υψηλού κύρους στο κίνημα κατά των εμβολίων.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που το YouTube και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως το Facebook και το Twitter δέχονται σφοδρές επικρίσεις επειδή δεν έχουν κάνει αρκετά για να σταματήσουν τη διάδοση ψευδών πληροφοριών για την υγεία στους ιστότοπούς τους.

Παρόλο που το YouTube υιοθετεί μια πιο σκληρή στάση απέναντι στην παραπληροφόρηση, αντιμετωπίζει αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Την Τρίτη, τα γερμανικά κανάλια του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RT διαγράφηκαν από το YouTube, καθώς η εταιρεία δήλωσε ότι παραβίασαν την πολιτική παραπληροφόρησης για την COVID-19.

Η Ρωσία χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «πρωτοφανή «πρωτοφανή επιθετική ενέργεια κατά της ενημέρωσης» και απείλησε να μπλοκάρει το YouΤube.

Δημοφιλή